23948sdkhjf

Hanstholm Fiskemelsfabrik afventer tobiskvoter

Den ekstraordinære åbning for adgang til at fange sperling var ikke nok til at redde 2012-resultatet for den nordvestjyske fiskemelsfabrik.
Trods en ekstraordinæråbning for adgangen til at fiske sperling i oktober, var det ikke nok til at redde 2012-regnskabet som helhed for Hanstholm Fiskemelsfabrik.

- Landingerne af sperling reddede ikke resultatet for 2012, men til gengæld har vi allerede nu vished for, at der kan fiskes 167.000 tons sperling i 2013, så her er der mere grund til optimisme for det fiskeri, siger adm. direktør Peter Jensen til Nordjyske.

Læs også: FF Skagen forventer overskud

Han glæder sig over, at der allerede nu er klarhed over mulighederne for at fange havgalt, brisling og sperling til industribrug, men størst spænding er der dog om kvoterne for den vigtige tobis.

- Lige nu er der ikke noget nyt om årets muligheder for at fange tobis. Ud over at branchen og fiskerne håber, at 2012, hvor der stort set ikke var noget fiskeri, var et isoleret fejlskud, som der rettes for i år, men det får vi først fuld vished for i slutningen af februar, siger Peter Jensen.

Han tilføjer, at Hanstholm Fiskemelsfabrik i 2012 manglede 60.000 tons tobis for at leve op til forventningerne ved årets begyndelse.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125