Byggeri Elektronik Energi Fødevare Fødevare SE Metal COM Metal Metal NO Metal SE Detail Træ/Møbler Overblik  
 

Nordmænd vil gøre dansk snaps sexet

- Af Stefan Buur Hansen

Med overtagelsen af Gammel Dansk og Aalborg Akvavit vil Arcus-Gruppen genrejse de traditionsrige spiritusmærker.

Snaps skal atter indtage sin rolle som naturligt inventar på de danske frokostborde.

Det mener Norske Arcus-Gruppen, der i juli sidste år købte resterne af De Danske Spritfabrikker af franske Pernod Ricard for 770 mio. kr. i en handel, som fredag blev endelig godkendt af de danske konkurrencemyndigheder.

- Snaps skal gøres sexet igen. Det er ikke kun noget for de ældre forbrugere. I Norge er vi lykkedes med en repositionering. For 15 år siden var snaps kun noget, man drak for at blive beruset i højtiderne. Men siden da har man arbejdet med at gøre akvavit til en naturlig del af måltiderne kombineret med øl og på den måde erstatte vin, siger Otto Drakenberg, topchef i Arcus, til Børsen.

Langt, sejt træk
Under Pernod Ricards ejerskab er de danske mærker stille og roligt forsvundet fra sortimentet, men nu kommer de resterende i form af Gammel Dansk og Aalborg Akvavit altså under samme ejer som eksempelvis Linie Akvavit.

Læs også: Spritfabrik bliver til mikrodestilleri og oplevelsescenter

- De to mærker passer bedre ind hos os end hos en stor global aktør, for her får de fokus og opmærksomhed, og vi forstår, hvad der skal gøres for at genetablere mærkerne, siger Otto Drakenberg.

Læs også: Arcus lukker spritfabrik i Aalborg

De to tilbageværende spiritusmærker omsatte i 2011 for cirka 200 mio. kr. mod en milliard kroner ved årsskiftet. Og Otto Drakenberg erkender udfordringen:

- Vi tænker langsigtet. Vi er ikke ude efter at vride et par dråber ud af mærkerne på kort sigt. Det er et langt, sejt træk at genrejse Gammel Dansk og Aalborg, som vi anser som en del af det danske arvesølv. Vi føler et stort ansvar over for forbrugerne for at gøre det rigtige på den lange bane, siger han.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 10.682 abonnenter.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:
Har din virksomhed lærlinge?
Kommentarer (0) | Se tidligere


Se alleMedlemmernes egne nyheder

NYHED ! EcoTwin skruespindel pumpe fra Wangen

18. september 2014 07:35
VERDER A/S

Eco Twin er en nyudviklet fort­rængnings­pumpe i super hygiejnisk design, der opfylder alle gældende fødevare krav, herunder EHEDG og EU 1935/2004.

Ven­tila­tion­sover­vågning mindsker energiforbruget markant i verdens største ce­mentla­bora­torium

18. september 2014 00:00
KE Fibertec AS

Via præcis overvågning af teks­tilka­naler­ne på FLSmidth R&D Center Dania med KE Fibertecs InTex-system er det lykkedes Caverion at indkassere markante e­nergi­bespa­relser på ventilationen

MOVITRAC® B frek­vensom­former fra SEW-EURODRIVE

18. september 2014 07:32
SEW-EURODRIVE A/S

Ved valg af en frek­vensom­former, som passer til anvendelsen, hører "enhedens modulopbygning" og "begrænsede volumen" til blandt de vigtigste kriterier.

17. september 2014
16. september 2014
15. september 2014