Fødevarer DK Detail DK Fødevarer SE Transport DK Metal DK Jern & Maskinindustrien
 

Send til en kollega

Nordmænd vil gøre dansk snaps sexet

- Af Stefan Buur Hansen

Med overtagelsen af Gammel Dansk og Aalborg Akvavit vil Arcus-Gruppen genrejse de traditionsrige spiritusmærker.

Snaps skal atter indtage sin rolle som naturligt inventar på de danske frokostborde.

Det mener Norske Arcus-Gruppen, der i juli sidste år købte resterne af De Danske Spritfabrikker af franske Pernod Ricard for 770 mio. kr. i en handel, som fredag blev endelig godkendt af de danske konkurrencemyndigheder.

- Snaps skal gøres sexet igen. Det er ikke kun noget for de ældre forbrugere. I Norge er vi lykkedes med en repositionering. For 15 år siden var snaps kun noget, man drak for at blive beruset i højtiderne. Men siden da har man arbejdet med at gøre akvavit til en naturlig del af måltiderne kombineret med øl og på den måde erstatte vin, siger Otto Drakenberg, topchef i Arcus, til Børsen.

Langt, sejt træk
Under Pernod Ricards ejerskab er de danske mærker stille og roligt forsvundet fra sortimentet, men nu kommer de resterende i form af Gammel Dansk og Aalborg Akvavit altså under samme ejer som eksempelvis Linie Akvavit.

Læs også: Spritfabrik bliver til mikrodestilleri og oplevelsescenter

- De to mærker passer bedre ind hos os end hos en stor global aktør, for her får de fokus og opmærksomhed, og vi forstår, hvad der skal gøres for at genetablere mærkerne, siger Otto Drakenberg.

Læs også: Arcus lukker spritfabrik i Aalborg

De to tilbageværende spiritusmærker omsatte i 2011 for cirka 200 mio. kr. mod en milliard kroner ved årsskiftet. Og Otto Drakenberg erkender udfordringen:

- Vi tænker langsigtet. Vi er ikke ude efter at vride et par dråber ud af mærkerne på kort sigt. Det er et langt, sejt træk at genrejse Gammel Dansk og Aalborg, som vi anser som en del af det danske arvesølv. Vi føler et stort ansvar over for forbrugerne for at gøre det rigtige på den lange bane, siger han.

Skriv kommentar
Populære artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev
Der er allerede 11.481 modtagere.
Se det seneste nyhedsbrev.
Følg os via:


Se alleMedlemmernes egne nyheder

RS Components fremhæver enestående egenskaber ved nyt, ultrapålideligt forseglet konnektorsystem

9. oktober 2015 10:15
RS Components A/S

Den geniale støbning og tætning af Molex ML-XT-systemet giver uovertruffen driftssikkerhed til kon­kurren­cedyg­tige priser

Teknologisk Institut og OptiPeople i nyt samarbejde

9. oktober 2015 09:59
OptiPeople ApS

Få konkrete råd til optimering af din produktion gennem dine egne data sammen med Teknologisk Institut og OptiPeople. Tilmeld dig her og få gratis deltagelse.

E­nergi­bespa­relser på ekst­rude­ringsmas­kiner

9. oktober 2015 10:12
FH Automation A/S

Ekst­rude­ringsmas­kiner er ofte bestykket med store DC-motorer med et relativt højt elforbrug. Med højtydende frek­vensom­former­tekno­logi er det muligt at ...

9. oktober 2015
8. oktober 2015