23948sdkhjf

Ny alliance i den danske kartoffelbranche

Danespo køber 20 pct. af aktierne i Thorsens Chipskartofler, og de to selskaber indgår således et nært strategisk samarbejde.
Danespo A/S og Thorsens Chipskartofler A/S indgår nu i et nært strategisk samarbejde.

Ønsket er at styrke den danske eksport af industri- og spisekartofler og generelt at styrke den danske sortudvikling på området. Desuden overtager Danespo den produktion af læggekartofler, som Thorsens Chipskartofler hidtil selv har stået for.

– De stadigt stigende kvalitetskrav fra danske og europæiske industrikunder har vist, at det er nødvendigt med stor produktionskapacitet og fleksible leverancer. Hvis dansk kartoffelavl skal kunne matche fremtidens krav, er en fortsat konsolidering i branchen nødvendig, siger Steen Bitsch, adm. direktør i Danespo.

International erfaring
Danespo har mange års erfaring på det internationale marked, og det komplementerer den store erfaring med produktion og distribution hos Thorsens Chipskartofler. Samtidig har Danespo’s etablering på det tyske industrimarked skabt grundlag for betydelige synergier mellem de to selskaber.

– Vi forventer at stå stærkere på den internationale scene og ser oplagte effektiviseringsmuligheder mellem de to selskaber. Endvidere forventer vi, at det formaliserede samarbejde vil resultere i en mere konkurrencedygtig afregning til avlerne og skabe basis for øget vækst i de to selskaber, siger Steen Bitsch, og fortsætter:

– Det bliver et spændende samarbejde med endnu flere muligheder, som vil kunne tiltrække, uddanne og fastholde branchens dygtigste medarbejdere, og så forventer vi absolut også, at alliancen vil medføre resultater hele vejen fra jord til bord.

Et stort potentiale
Også Thorsens Chipskartofler er optimistisk om det nye samarbejde, der træder i kraft 1. marts 2013. Thorsens Chipskartofler har i øjeblikket en vækst på gennemsnitligt 20 pct. om året, og muligheden for at samarbejde med en solid og bredtfavnende partner er derfor kærkommen.

– Vi ser et stort potentiale i samarbejdet med Danespo, som arbejder over det meste af verden og har sine styrker på andre fronter end Thorsens Chipskartofler. En kombination af de to selskabers ekspertiser vil styrke begge selskaber og dermed den danske kartoffelbranche som helhed, siger adm. direktør Erik Thorsen, Thorsens Chipskartofler.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094