23948sdkhjf

Danish Agro udnævner nye topledere

Henning Haahr bliver ny vicekoncernchef hos Danish Agro, mens ledelsen får adskillige nye kræfter.
Group CFO i Danish Agro koncernen, Henning Haahr, er blevet udnævnt til vicekoncernchef i koncernen. Det blev godkendt på et bestyrelsesmøde den 6. februar 2013 i Danish Agro a.m.b.a.

Henning Haahr, der er uddannet HD og Cand. Merc. Aud fra Aalborg Universitet, har været i Danish Agro-koncernen siden 2002. Han glæder sig over udnævnelsen:

- Jeg ser frem til, at være med til at gøre koncernen til en endnu stærkere samarbejdspartner for danske landmænd, siger Henning Haahr.

Udvidelse i udlandet
Henning Haahr har gennem de seneste år blandt andet været medarkitekt på udarbejdelsen og implementeringen af Danish Agro koncernens internationaliserings-strategi.

En strategi, der i 2012 kulminerede med opkøbet af Finlands største grovvarekoncern, Hankkija-Maatalous Oy, samt en udvidet strategisk alliance med den tyske grovvarekoncern, AGRAVIS Raiffeisen AG, hvor aktiviteter i Østeuropa skal udvikles i fællesskab.

- Vi har igennem flere år fulgt Henning Haahrs udvikling og er meget tilfredse med det, vi har set. Henning Haahr er højt respekteret i såvel bestyrelse som organisation. Henning Haahr har et dybt kendskab til hele bredden i vores virksomhed og har spillet en central rolle i de akkvisitioner, som Danish Agro koncernen har været igennem de senere år, siger bestyrelsesformand i Danish Agro, Jørgen H. Mikkelsen.

Flere omrokeringer
For at få en stærkere og mere klar organisationsopbygning i Danish Agros grovvaredivision er det besluttet at udnævne Direktør, Henning Fogh som øverste ansvarlige for den markedsvendte del af Grovvaredivisionen i Danish Agro a.m.b.a.

- Jeg ser meget frem til fortsat at være med til at udvikle Danish Agros grovvareaktiviteter og glæder mig til det lidt større ansvarsområde, siger Henning Fogh.

Til at understøtte sig vil Henning Fogh have Jacob Tetzlaff, Direktør for Foderdivisionen i Danish Agro.

Henning Fogh og Jacob Tetzlaff indtræder i samme forbindelse i koncernledelsen for Danish Agro koncernen.

Flere internationale kræfter
Endeligt får koncernledelsen også to nye internationale medlemmer, da CEO i Hankkija-Maatalous Oy, Ensio Hytönen, samt COO i Hankkija-Maatalous Oy, Jyrki Lepistö, indtræder. Danish Agro overtog 60 % af aktierne i Hankkija-Maatalous Oy pr. 1. januar 2013.

Koncernchef i Danish Agro, Christian Junker, ser frem til at arbejde med den styrkede koncernledelse:

- Danish Agro har gennem de seneste år været igennem en internationaliseringsproces, hvor blandt andet overtagelsen af Hankkija-Maatalous Oy var en vigtig milepæl. For at afspejle behovet for ledelseskraft i koncernen samt vores internationale udsyn udbygger vi koncernledelsen. Både Henning Fogh, Jacob Tetzlaff, Ensio Hytönen og Jyrki Lepistö vil være store aktiver i den øverste ledelse, siger Christian Junker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094