23948sdkhjf

Pizzahak-slagter satser på hest

Hårby Slagtehus stopper med at sælge okse- og hestekødsblandingen pizzahak. I stedet satser slagtermesteren på rent hestekød.
Slagtermester og ejer af Hårby Slagtehus, Niels Juul Nielsen, trådte fredag frem på landsdækkende tv og fortalte, at han i tyve år havde solgt kødblandingen pizzahak til pizzarier. Medieomtalen har givet positiv telefonstorm fra både borgere og supermarkeder, skriver DR P4 Østjylland.

- Vi har haft mange tilkendegivelser og mange, der har ringet for at bestille hestekød, og som sagde, at de ville være meget kede af det, hvis vi stoppede med hestekøb, fordi det næsten ikke er til at købe i Midtjylland, siger Niels Juul Nielsen til P4.

Den store interesse får nu slagtermesteren til at installere en ny kødhakker kun til hestefars.

Fødevarestyrelsen undersøger spisesteder
Fødevarestyrelsens rejsehold har valgt at reagere på slagtermesterens udtalelser fredag aften og afslutter ifølge P4 i dag en undersøgelse af 15 spisesteder i nærområdet.

Det er ikke i sig selv ulovligt at blande heste- og oksekød, hvis blot kunder og forbruger i pizzeriaet får klar besked om, hvad de køber. Men parterne er uenige i sagen. Ifølge slagtermester Niels Juul Nielsen er alle orienteret om, at firmaets "pizzakød" både indeholder hest og okse, men den påstand afviser kunderne.

Det kan ende med at gå rettens vej, hvis ikke Fødevarestyrelsen kan afgøre skænderiet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083