23948sdkhjf

Select Salmon konkurs

Hverken en ny direktør eller ny bestyrelsesformand kunne redde fiskeforarbejdningsvirksomheden Select Salmon fra en konkurs.
Esbjergvirksomheden Select Salmon har haft et turbulent 2012 med mange rokader i toppen.

Udfordringer i toppen
Først afsatte bestyrelsen stifter og adm. direktør, Brian Thygesen, grundet en række uheldige sager vedrørende virksomhedens fødevaresikkerhed. Og senest har bestyrelsesformand John Klindt opsagt samarbejdet grundet uenigheder angående netop fødevaresikkerhed og ikke mindst på grund af virksomhedens strategi for at sikre sin indtjening.

John Klindt overlod sin formandspost til Lars Bonderup Bjørn den 1. november 2012. Og på daværende tidspunkt så den nye bestyrelsesformand frem til udfordringen i den vestjyske virksomhed.

- Fødevaresikkerheden er selvfølgelig fortsat afgørende for, at vi kan holde fast i vores udvikling, så det er klart et fokuspunkt. Desuden har vi planer om at udvikle salget, fortalte Lars Bonderup Bjørn dengang til Food Supply.

Millionunderskud i 2011
Der har tilsyneladende været flere udfordringer, end det har været muligt at løse, for fredag den 15. februar har Skifteretten i Esbjerg taget virksomheden under konkursbehandling.

Select Salmon har siden 1997 forarbejdet og solgt røgede fiskeprodukter, herunder laks, rejer, hellefisk, tun og sværdfisk.

I 2011 kom virksomheden ud med et underskud før skat på 9,3 mio. kr. og en egenkapital på 4,3 mio. kr. De foregående regnskabsår har virksomheden fremlagt positive resultater, senest på 3,6 mio. kr. i 2010. Dette år var egenkapitalen også højere, dengang på 13,8 mio. kr.

I årsrapporten for 2011 havde ledelsen en forventning om et positivt resultat for 2012, men det er altså ikke blevet indfriet.

Voldsomt svind fra lager
- Der er tre forhold, som samlet set gør det uløseligt at fortsætte, svarer Lars Bonderup Bjørn på en henvendelse fra Food Supply.

Han fortæller, at virksomhedens økonomiske del for så vidt kunne løses, men et voldsomt stort svind fra lageret sammenholdt med et meget anstrengt forhold på fødevaresikkerheden har bidraget til den endelige beslutning.

Select Salmon beskæftigede i alt 30 medarbejdere frem til konkursen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078