23948sdkhjf

Øl-entusiaster vilde med fynsk øl

Danske Ølentusiaster kårede i weekenden Årets danske Ølnyheder, hvor fynsk øl generelt klarede sig rigtig godt.
Indslev Bryggeri havde hele fire øl med i finalefeltet ved kåringen af årets danske Ølnyhed(er), som fandt sted ved Danske Ølentusiasters Generalforsamling lørdag den 16. marts.

To vinder-øl
I kategorien op til 5,9% blev vinderen Simcoe & Chinook IPA og i kategorien på 6% og derover blev vinderen Imperial Vanilla Coffee Porter.

Ugly Duck Brewing Co. er Indslev Bryggeris kun et år gamle satsning på øl uden for deres traditionelle hvedeøl. I samarbejde med Martin Jensen fra det hedengangne Raasted Bryghus har de udviklet en række spændende øl, og det har altså vist sig at disse i høj grad er faldet i publikums smag.

Blandt mere end 750 danske ølnyheder fra mere end 100 bryggerier i 2012 slap imponerende 4 øl fra Ugly Duck Brewing Co. gennem nåleøjet og kom dermed til at udgøre en tredjedel af de 12 øl der var med i finaleafstemningen.

Og Ugly Duck gjorde rent bord ved at vinde begge kategorier klart. I kategorien op til 5,9 % ABV lå Simcoe & Chinook IPA næsten fra start i spidsen, og endte med at have halvanden gang så mange stemmer som nr. 2. I kategorien over 6 % ABV var der mere kamp om førstepladsen.

Under hele februar måneds afstemning lå tre øl side om side; Grisk fra Hornbeer, Christmas Ale fra Fur Bryghus og Imperial Vanilla Coffee Porter fra Ugly Duck Brewing Co., men i slutspurten tog sidstnævnte afstand og endte med at vinde med næsten hver tredje afgivne stemme.

Fynske bryggerier i front
I det hele taget klarede fynsk øl sig endnu en gang rigtig godt. Foruden de fire øl fra Ugly Duck havde Indslev Bryggeri også deres Mørk Hvede med i finalen og endelig var Bryggeriet Vestfyen for 7. gang i træk repræsenteret med deres årlige udgave af Willemoes Jul. Alt i alt satte fynske bryggerier sig på over 50 % af samtlige afgivne stemmer i finalen!

Hornbeer, som i 2011 vandt begge kategorier, måtte i år nøjes med en andenplads for Jule Gris(k) i kategorien op til 5,9 %, hvor Det lille Bryggeri tog tredjepladsen med en Chokolade Chili Porter, og en tredjeplads for Grisk i kategorien over 6,0 %, hvor Fur Bryghus tog andenpladsen med deres Christmas Ale.

Top 5 for kategorien op til 5,9 % ABV
Øl Bryggeri Stemmeandel
Simcoe & Chinook IPA Ugly Duck Brewing Co. 23.3%
Jule Gris(k) Hornbeer 15.7%
Chokolade Chili Porter Det lille Bryggeri 14.5%
Mørk Hvede Indslev Bryggeri 13.6%
Eskil Hornbeer 11.2%
Top 5 i kategorien 6 % ABV og derover
Imperial Vanilla Coffee Porter Ugly Duck Brewing Co. 28.2%
Christmas Ale Fur Bryghus 24.0%
Grisk Hornbeer 21.6%
Willemoes Jul 2012 Bryggeriet Vestfyen 16.7%
Hopfest Ugly Duck Brewing Co. 9.5%

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126