23948sdkhjf
Del siden
Annonce

BILA Robotics lancerer flytbar og fleksibel teknologi på Robotbrag 2018

BILA Robotics introducerer nu en ny og innovativ robotteknologi, der bryder automatiseringens grænser ved at give virksomheder en hidtil uset fleksibilitet i deres produktion.

Den banebrydende teknologi, der kan bruges til robotter fra Universal Robots, vil blive vist frem på robotmessen DIRA Business 2018, som er en del af Robotbrag 2018.

Torsdag den 22. november i Odense løber Danmarks største messe for robotteknologi Robotbrag 2018 af stablen. I den anledning vil robotleverandørmessen DIRA Business 2018 også blive afholdt, hvor besøgende kan møde de førende virksomheder i den danske robotbranche. BILA Robotics deltager også på messen, og de nordjyske roboteksperter kommer ikke tomhændede. De har nemlig en ny og banebrydende teknologi med, som vil blive lanceret på messen.

Den nye robotteknologi består af et kamera og en markør, der kan udstyres på robotter udviklet af Universal Robots. Kamerateknologien gør det muligt for robotarmen at genkende produktionsemner og arbejdsfunktioner. Robotten kan derfor benyttes ved forskellige arbejdsstationer helt uden programmering. Og det giver ifølge Henrik Christensen, som er produktchef hos BILA Robotics, produktionsvirksomheder en enorm fleksibilitet:

- Med vores nye kamerateknologi kan robotarme fra Universal Robots varetage forskellige arbejdsopgaver. Og det er helt uden, at virksomheden skal bruge tid på opstilling og programmering hver gang, de flytter robotten til en ny arbejdsstation. Det giver den pågældende virksomhed uanede muligheder, da de nu får 100 procent fleksibilitet, siger han og fortsætter:

- I dag skal arbejdsstationerne jo være fuldstændig ens og stå det samme sted, før robotten kan varetage den pågældende funktion. Men med den nye teknologi kan Universal Robots robotter nu varetage både større og mindre opgaver, og slutbrugeren kan flytte robotarmen frit rundt i produktionen, forklarer Henrik Christensen, som også fortæller, at den nye teknologi blot skal indstilles til den enkelte arbejdsstation en enkelt gang, før den har lært arbejdsfunktionen at kende.

Ny teknologi vil ændre robotmarkedet

Henrik Christensen håber, at den nye kamerateknologi vil ændre automatiseringsmarkedet og skabe yderligere efterspørgsel på robotter:

-  Den nye teknologi gør det muligt at automatisere dele af produktionen, der førhen ikke kunne automatiseres. Det kunne man ikke, da der er stor varians på tværs af de forskellige arbejdsopgaver.

Vores innovative kamerateknologi overkommer disse forhindringer, så robotter fra Universal Robots nu kan varetage alle slags opgaver. Det håber vi vil skabe et helt nyt marked for automatiseringsløsninger, fortæller han.

Der er nemlig gode vækstmuligheder for danske virksomheder, hvis de automatiserer deres produktion.

Ifølge en analyse af Teknologisk Institut fra 2018 vil 98 procent af de 458 adspurgte, danske produktionsvirksomheder således kunne øge deres årlige profit ved at automatisere.

Det store vækstpotentiale kan Henrik Christensen nikke genkendende til. Han mener dog også, at det i dag er blevet en nødvendighed for de danske virksomheder at automatisere deres produktion:

- Det giver rigtig god mening at investere i robotter, hvilket kan lede til øget vækst. Men det er også blevet nødvendigt for de danske virksomheder, som i stigende grad ser sig nødsaget til at automatisere for at kunne konkurrere med udenlandske virksomheder. Derudover imødekommer automatiseringsløsninger også problematikken med mangel på arbejdskraft, som mange virksomheder står over for herhjemme, slutter Henrik Christensen.

DIRA Business 2018 er en del af robotmessen Robotbrag 2018, som er arrangeret af Dansk Robot Netværk i samarbejde med Teknologisk Institut. Messen bliver afholdt i Forskerparken 10 i Odense, hvor besøgende kan komme helt tæt på de nyeste teknologier inden for robotindustrien. Dørene åbner 9:30-16:00.

BILA A/S
Industrivej 18
7900 Nykøbing M
Morsø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12047894
P nummer: 1000321731

Send til en kollega

0.091