23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Sikker indsamling af data med Internet of Things, IoT

Data, som bruges til kontrol, dokumentation, planlægning og styring, er nødvendige og indsamles med IoT – Internet of Things. Men er sikkerheden i orden?

                                                                                   

Slagterierne har allerede i mange år benyttet IoT i form af RFID-tags, der anvendes til at opsamle hængejernsidentifikation og tilhørende information om for eksempel vægt, klassificering og veterinærkoder.

IoT er blevet billige og let tilgængelige med standardiserede grænseflader. Det er nu muligt at implementere og håndtere mange flere enheder, som kan måle og overvåge flere delprocesser. Men før nye enheder tages i anvendelse, anbefales det, at virksomheden får styr på sikkerheden.

IT-sikkerhed

IT-sikkerheden kan være en udfordring, hvis der er for let netadgang, og hvis enhedernes kommunikations-SW ikke bliver løbende opdateret. Derfor anbefales en centralt styret indgangsregistrering til opretholdelse af den nødvendige sikkerhed.

Nogle virksomheder lever af at indsamle data og omsætte dem til nuanceret viden om specifikke målgrupper. Formålet er herefter at bruge de indsamlede data til at hjælpe og innovere blandt andet sundhedsvæsen, industri, kommunikation og generel dagligdag for alle mennesker. Men data kan også misbruges. Ukontrolleret netadgang kan resultere i, at fortrolige data tilgår konkurrerende virksomheder. I værste tilfælde vil ekstern adgang via IoT give adgang til virksomhedens øvrige systemer.

 

 

 

Teknologisk Institut
Gregersensvej 9
2630 Tåstrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

Send til en kollega

0.062