23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Slangepumpe fra Axflow gør rensningsanlæg mere effektivt

Axflow har leveret en ny slangepumpe til rensningsanlægget hos Midtjydsk Fornikling og Forchromning A/S. Den nye pumpe sparer energi, kræver mindre vedligeholdelse og gør rensningsanlægget mere effektivt.

Midtjysk Fornikling & Forchromning A/S (i daglig tale Midtjydsk Fornikling) er Danmarks største galvaniseringsvirksomhed. Spildevandet fra deres processer behandles i et rensningsanlæg, hvor metalrester skal udfældes i slam, og så meget som muligt af det rensede vand sendes tilbage og genbruges i produktionen.

I rensningsanlægget sendes spildevandet gennem en kammerfilterpresse. Til dette brugte virksomheden tidligere en trykluftspumpe, som brugte rigtig meget energi og krævede meget vedligeholdelse. Desuden var pumpen lidt for hårdhændet ved slammet, sådan at slammet ikke kunne presses ordentligt.

”Trykluftspumpen fungerede ikke optimalt. Den brugte meget energi og krævede meget vedligeholdelse. Desuden havde vi den mistænkt for at være lidt for voldsom ved spildevandet, hvilket gik ud over vores slampresning,” fortæller miljøchef hos Midtjydsk Fornikling, Dorthe Jensen.

Enkelt og energieffektiv slangepumpe

Axflow er specialiseret i at designe pumpeløsninger og har også i denne sag leveret det, som Midtjydsk Fornikling havde brug for. Nemlig en enkelt og energieffektiv slangepumpe, RealAx, som nu kører fint sammen med kammerfilterpressen i virksomhedens rensningsanlæg.

”En af de helt store fordele ved vores nye slangepumpe er, at den er mere skånsom over for vores slam,” siger Dorthe Jensen og tilføjer:

”Derudover er slangepumpen simpel at vedligeholde, da slangen blot skal udskiftes af og til. Desuden er den nye pumpe mere energieffektiv og kan levere netop det tryk, vi har brug for. Det betyder, at slammet nu bliver presset ordentligt.”

Med den nye slangepumpe forventer Midtjydsk Fornikling også, at energiforbruget til filterpresserne vil blive reduceret.

Pumpe på prøve i første omgang

Midtjydsk Fornikling var til at begynde med en smule skeptiske over for den slangepumpe, som Axflow havde foreslået. Virksomheden fik derfor tilbud om at låne slangepumpen i nogle måneder for at teste, hvordan den fungerede i praksis i deres rensningsanlæg. Udlånet skete med mulighed for at levere pumpen tilbage og blot betale leje i nogle måneder.

Men det viste sig, at slangepumpen var den rigtige løsning, hvilket har skabt stor tilfredshed hos Midtjydsk Fornikling, som købte slangepumpen og nu har glæde af den hver dag:

”Det var en stor hjælp for os, at vi fik mulighed for at teste den nye slangepumpe, inden vi besluttede os for at købe den. Det betyder også, at vi har lyst til at samarbejde med Axflow igen en anden gang, når vi støder på et nyt problem med en af vores pumper,” fortæller Dorthe Jensen.

Rådgivning sikrer gode pumpeløsninger   

Midtjydsk Fornikling er meget tilfredse med deres nye slangepumpe, som altså både er mere effektiv, mindre energikrævende og nemmere at vedligeholde. Oplevelsen har styrket Dorthe Jensens opfattelse af, at Axflow kan yde god rådgivning inden for pumpeløsninger:

”Jeg synes, Axflow har udvist en stærk ekspertise inden for faget. Vi har fået rådgivning til en god pumpeløsning. Axflows eksperter er undervejs kommet med flere gode ideer til, hvordan vi kan forbedre vores anlæg. De har ikke forsøgt at levere den dyreste løsning, men netop den løsning, som passer bedst til vores behov.”

Den oplevelse glæder Axflows administrerende direktør Søren Weihrauch:

”Vi ønsker ikke bare at levere tilfældige pumper, der står øverst på kundernes eller vores egen liste. Det er vigtigt for os, at vi kan levere de rette løsninger til kunderne. Løsninger, som fungerer godt og dækker lige netop de behov, som kunderne har,” siger han.

AxFlow A/S
Schæfergårdsvej 19
2765 Smørum
Egedal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK20557699
P nummer: 1004625253

Kontaktperson

CBT
Charlotte Bagger Thomsen
Produktchef
+45 48168870 cbt@axflow.dk

Send til en kollega

0.109