23948sdkhjf

Bæredygtig CO2 skal afværge sommerens forsyningsproblemer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Strandmøllen A/S

Strandmøllen A/S vil genanvende overskydende CO2 fra verdens største biogasanlæg og dermed sætte en stopper for de årligt tilbagevendende forsyningsproblemer.

Danske bryggerier og fødevareproducenter har de seneste somre været truet af en generel CO2-mangel i Europa, men den tendens kommer ikke til at fortsætte i år.

Fra 1. juli 2019 forventer Strandmøllen nemlig at producere og levere GO’ CO2 fra sit nye CO2-anlæg, der genanvender overskydende CO2 fra verdens største biogasanlæg i Korskro uden for Esbjerg.

”Fra biogasanlæg ender cirka 40 % af det organiske produktionsmateriale som et naturligt restprodukt i form af CO2, som hidtil ikke er brugt til noget. Det har bare fået lov til at stige op i atmosfæren. Derfor vælger vi nu at opsamle CO2’en og sende den igennem vores syv trin lange oprensningsproces, så den bliver både lugt- og smagsfri. Vi lader med andre ord CO2’en fortsætte som ressource og omdanner det til GO’ CO2”, fortæller Alex Buendia, der er administrerende direktør i Strandmøllen A/S

DÆKKER 25 % AF DANSK FORBRUG
Strandmøllen kommer med sit CO2-anlæg til at dække cirka 25 % af Danmarks CO2-forbrug, hvilket sikrer en stabil og ikke mindst høj forsyningssikkerhed – også henover sommeren, hvor bryggerier og fødevareproducenter oplever stigende efterspørgsel.

”CO2 er ganske enkelt uundværlig for bryggerier og fødevareproducenter, som har svært ved at imødekomme efterspørgslen og sikre deres køleprocesser i perioderne med forsyningsproblemer. Her er det vores fornemmeste opgave som leverandør at sikre dem stabilitet i deres forsyningssikkerhed, og det kan vi nu mere end nogensinde”, siger Jakob Bachmann, som er salgschef for levnedsmiddelindustrien i Strandmøllen A/S.

Hvert år importerer Danmark 65.000 ton CO2, som typisk er produceret på kunstgødning, der er baseret på fossil energi. Med det nye CO2-anlæg kommer der således også til at være det mindre CO2, som i fremtiden skal produceres på fossil energi.

Fakta:

  • Strandmøllen A/S blev grundlagt i 1917 og er det eneste dansk- og fondsejede gasselskab i Danmark..
  • Strandmøllens CO2-anlæg er det første i Danmark, som er i direkte forbindelse med et biogasanlæg.
  • CO2 bruges inden for levnedsmiddelindustrien til fremstilling af øl og sodavand, MA-pakning, køling af fødevarer og bedøvelse af dyr inden slagtning.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Strandmøllen A/S

Strandvejen 895
2930 Klampenborg
Danmark
Strandmøllen A/S

Send til en kollega

0.078