23948sdkhjf

Accelerator programmet Growing Food CPH hjælper start-ups inden for fødevarebranchen

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Food Tech

Growing Food CPH kombinerer viden om fødevarer og fødevareteknologi, og formålet er at vejlede og hjælpe start-ups med at inddrage begge aspekter i en bæredygtig og skalerbar forretningsmodel.

DTU – Danmarks Tekniske Universitet, Københavns Universitet og Spring Nordic står bag programmet, der er støttet af EU, Growth Forum og Region Hovedstaden.
Programmet Growing Food CPH havde sammensat et forløb, der inkluderede kick-off bootcamp, tematiserede bootcamps samt workshops, hvor deltagerne blev introduceret til generelle gældende principper inden for mikrobiologi, hygiejnisk design, fødevaresikkerhed, procesteknologi og cirkulær økonomi.

Arrangementet var en unik mulighed for deltagerne, for at møde andre Start-ups, investorer, forskere og eksperter – at få besvaret specifikke spørgsmål, for netop deres start-up, diskutere udfordringer og løsninger, samt udvide deres netværk.

Et af de mange oplæg på tematiseret bootcamp på DTU Fødevareinstituttet var af Fødevarestyrelsen, der satte fokus på det ansvar, man som fødevare start-up har, i forhold til fødevaresikkerhed og - hygiejne. Eksperterne Line Risom og Carina Mørkhøj gennemgik reglerne for bl.a. fødevarekontaktmaterialer, både i forhold til dansk og europæisk lovgivning, samt de krav, der er gældende for leverandører og detailhandlen.

At det kan være en udfordring for start-ups at navigere rundt i regler, retningslinjer og lovgivning, kommer ikke bag på Carina Mørkhøj, der nævner tre ting, man som start-up skal være opmærksom på:

1. Registrering ved Fødevarestyrelsen – en særskilt registrering!

”Hvis man sælger fødevarer over det, der er bagatelgrænsen eller det ikke længere er privatsfære – så skal man være registreret ved Fødevarestyrelsen. At være registreret ved Skat er ikke det samme, så når man går ind på virk.dk, skal man være opmærksom på, at det er en særskilt registrering”

3. Egenkontrolprogram skal være dækkende, for de aktiviteter man har – og det skal være til stede ved første kontrolbesøg fra Fødevarestyrelsen.


2.EU-lovgivningen.

”Man skal være opmærksom på, at der er en EU-lovgivning – og den lovgivning er man underlagt. Der er forskellige regler for, om det er en engros- eller detailvirksomhed, om man importere eller eksportere og/eller har økologiske fødevarer”

Læs mere om regler og lovgivning på www.foedevarestyrelsen.dk

Growing Food havde også inviteret Michael Haase, CEO hos virksomheden Plant Jammer, til at fortælle om rejsen fra idé til produkt. Plant Jammer er en app, der sammensætter retter ud fra ingredienser, man har i køleskabet. App’en sigter efter at undgå madspild og nedsætte kødforbruget, og i dag har app’en 40.000 downloads og 6000 aktive brugere. Ifølge Michael Haase er vejen til succes, som start-up, ikke nem:

”At være start-ups er som at hoppe ud over en kløft, og så bygge et fly på vej ned – og håbe på, at man når det”

Michael Haase gav de spirende iværksætter 6 gode råd med på deres rejse, der bl.a. lød:

Ingen hemmeligheder – sig din idé!

Sæt pris på nej – det er tegn på noget unikt

”It’s a marathon, not a sprint” – pas på dig selv undervejs og lav kun en start-up, fordi du synes det er sjovt!

Både Fødevarestyrelsen og DTU Fødevareinstituttet oplever en masse nye trends og innovative start-ups inden for fødevarebranchen og det er vigtigt for Fødevarestyrelsen som kontrol, at have midlerne til at risikovurdere de mange gode ideer.

Til at håndtere dette har Fødevarestyrelsen oprettet et såkaldt innovationskorps, der på baggrund af informationer fra tilsynsførende har til opgave, bl.a. i samarbejde med DTU at vurdere og evaluere, om der foreligger en risiko eller ej.

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Food Tech

Kemitorvet
Bygning 201
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
DTU Food Tech

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.097