23948sdkhjf

JW Industri hjælper udsatte tilbage på arbejdsmarkedet

| Medlemsnyhed | Indrykket af JW Industri A/S

Da JW Industri blev tilbudt et partnerskab med Den Sociale Kapitalfond, var muligheden for at skabe vækst og beskæftigelse til udsatte ledige for godt til at takke nej til.

Medarbejderne er de vigtigste  
Da JW Industri indgik i partnerskabet med Den Sociale Kapitalfond og Ikast-Brande kommune, var det sparringen til vækst og muligheden for at hjælpe udsatte tilbage på arbejdsmarkedet, der var de primære faktorer for indgåelsen. Forløbet har bragt mange gode ting med sig, blandt andet en ny kollega samt elev.

Værkfører Ejner Overby udtaler: ”For en producerende virksomhed som JW Industri er medarbejderne altid de vigtigste,” og fortsætter, ”vi er specialister i fremstillingen af kundespecifikke komponenter og konstruktioner, men uden dygtige hænder sker der intet.”

Henrik, der er ansat i forbindelse med projektet udtaler: ”Jeg døjer med smerter og har derfor begrænsninger for hvad jeg kan lave. Specielt Ejner Overby er været utroligt god til at finde opgave og sikre at jeg føler mig velkommen. Han gør det til en fornøjelse at arbejde hos JW Industri!” 

Et samarbejde med Den Sociale Kapitalfond
John Winther, Direktør for i JW Industri, fortæller: ”Vi har et socialt ansvar for at hjælpe der hvor vi kan. Vi har en række opgaver der er oplagte til at hjælpe dem, der kæmper med at komme tilbage på arbejdsmarkedet,” og uddyber ”igennem samarbejdet har vi fået stærke værktøjer til vækst og samtidigt fået en god ny kollega – det kan vi kun være glade for.”

Der er en god grund til at hjælpe, for over 400.000 udsatte danskere er i disse år uden for arbejdsmarkedet og mellem 7–8 % af en ungdomsårgang kommer hverken i job eller i uddannelse. Det har store omkostninger for den enkelte og for det danske samfund. Hvis udfordringen skal løses, skal der ansættes flere udsatte ledige i de danske virksomheder.

Samfundsansvar med mange interessenter
JW Industri var blandt 11 virksomheder udvalgt til projektet der skal bane for, at kommunerne kan bruge nye finansieringsmekanismer til deres sociale indsatser. Partnerskabet er søsat af Den Sociale Kapitalfond sammen med Erhvervsministeriet og en række fonde og kommuner.

John Winther udtaler om projektet: ”JW Industri har et socialt ansvar overfor det samfund vi befinder os i. Som en mellemstor arbejdsplads i Ikast-Brande kommune, hvor størstedelen af medarbejderne er bosiddende i lokalmiljøet, er det vigtigt at virksomheden har fokus på, hvorledes vores aktiviteter har indflydelse både internt i virksomheden såvel det omgivende lokale samfund.”

JW Industri blev skabt i 1994 og beskæftiger sig med agenturhandel af tekniske artikler, egen stålkomponent produktion, opbygning af komplekse industristyringer, engineering og er underleverandør med produktion af udstyr til fremstillingsindustrien indenfor mange brancher.

Læs mere om JW Industri her

Medlemsnyhed

Indrykket af
JW Industri A/S

Smedevej 7
7430 Ikast
Danmark
JW Industri A/S

Send til en kollega

0.131