23948sdkhjf

Udvikling af nye fødevarer - handler også om hvordan de skal produceres - og udstyr rengøres!

| Medlemsnyhed | Indrykket af DTU Food Tech

Produktion er ikke det første folk tænker på når de får ideen til en ny fødevare, halvfabrikata eller ingrediens.

Ikke desto mindre er god produktionshygiejne og kontrollerbare produktionsforhold afgørende for fremstilling af sikre fødevarer uanset om det er små testserier eller egentlig produktion.

Fødevaresikkerhed handler både om egenkontrol som giver forståelse for og styring af processer så kølekæder og fx pasteurisering foregår korrekt, og om at sørge for, at effektiv rengøring er mulig. Det betyder, at man allerede i den spændende udvikling fase bør beskæftige sig med produktionslayout og valg af procesudstyr. Fødevarefremstilling handler også om, hvordan maskiner benyttes, hvad de benyttes udover den aktuelle produktion og hvordan de gøres rene.

Derfor handler fødevareproduktion i en eller anden forstand altid om hygiejnisk design af udstyr og faciliteter. Bruger man fx delefaciliteter er det vigtigt at vide, hvad andre benytter disse faciliteter til og hvordan rengøring foregår. Tillige skal man vide om de materialer som fødevaren kommer i kontakt med er sikker i forhold til det aktuelle produkt. Endelig skal maskiner og udstyr være udformet så rengøring er mulig.

Hvor kan du gå hen når du skal have hjælp?

DTU Fødevareinstituttet er en stærk og alsidig partner,
som kan hjælpe virksomheder i alle størrelser med alt fra produktudvikling,
forståelse af sammenhænge mellem produktegenskaber og fremstillingsprocesser,
smag, viden om fødevaresikkerhed og egenkontrol, valg af det rette procesudstyr
og sikring af god produktionshygiejne og valg af hygiejniske overflader og
rengøreligt procesudstyr.

DTU Fødevareinstituttet assisterer start-ups i
programmerne Growing Food CPH og CPH Food og DTU Center for Hygiejnisk Design har fokus på at
fødevarekontaktmaterialer overholder lovgivning og at udstyr og overflader kan
gøres rene før anvendelsen.

Hvis du har spørgsmål,

behov for et råd eller vil høre om mulighederne for at samarbejde
med DTU Fødevareinstituttet om dine drømme

så kontakt os gerne på mail via Lissi Holm  som vil sikre at du/I kommer i kontakt med de rette kompetencer.

 

 

 

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
DTU Food Tech

Kemitorvet
Bygning 201
2800 Kgs. Lyngby
Danmark
DTU Food Tech

Send til en kollega

0.088