23948sdkhjf

Effektiv håndtering af emballagespild i fødevareindustrien

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lundberg Tech A/S

Lundberg Tech A/S har specielt udviklet enheder, der tilgodeser behov for neddeling og vakuumhåndtering af emballageaffald i fødevareindustrien.

Lundberg Tech A/S har i snart 40 år udviklet vakuumbaserede affaldssystemer til håndtering af kantafskæring, skeleton, dvs. et gitter af spildmateriale, og udstansninger hos fødevareproducenterne med automatisk opsamling, neddeling og komprimering af procesaffald.

Det overskydende materiale bortskaffes på en hensigtsmæssig måde. I fødevareindustrien benytter man typisk den gammelkendte metode med at spole det op, hvorefter en operatør skal tage det ned og bære det til en affaldscontainer i nærheden af arbejdsområdet; nogle gange måske endda stoppe maskinen for at gøre det. I emballageindustrien og hos producenter af selvklæbende etiketter, har langt de fleste virksomheder for længst fået øje på fordelene ved automatisk håndtering.

Lundberg Tech A/S har fremstillet en enhed beregnet specielt til fødevareindustrien, nemlig en PackTrimCutter.

PackTrimCutteren er en All-in-one enhed specielt udviklet til brug i fødevareindustrien. Enheden er udstyret med et lukket posesystem, der kan afskærme yderligere. Det er en kompakt enhed, der kun optager et minimum af plads og let kan stå i forbindelse med pakkemaskinen.

Lundberg Tech A/S producerer til hele verden

Lundberg Tech, der er hjemmehørende i Lille Skensved ved Køge, har siden 1981 udviklet vakuumsystemer til affaldshåndtering, der kan håndtere en lang række materialer, som f.eks. papir, karton, plast, gummi, tekstiler, nonwovens, laminater, tape og etiketter. Virksomheden er i dag en af verdens største producenter af den type udstyr med mere end 4.000 anlæg kørende i Europa, USA, Canada, Australien, Japan, Rusland og Kina. Og det helt centrale element er de cuttere og granulatorer, der neddeler materialet.

 – Vi er ikke bare en af verdens største, men vi er også en af verdens bedste, ikke mindst fordi vores cuttere og granulatorer alle er fremstillet at ét stykke jern på vores højautomatiserede CNC-fræsere og udstyret med knive af hårdmetal her i huset. Det betyder blandt andet, at de har en meget høj kvalitet og dermed skæreeffektivitet; at de kan neddele meget tynde materialer helt ned til 5-10 my, og at de typisk har en levetid på mere end 25 år, fortæller Lasse Bastholm fra Lundberg Tech.

Rundt om opskæringsprocessen finder man en række forskellige udgaver af Lundberg Techs vakuumbaserede affaldshåndteringssystem, der både kan fås i skikkelse af en ”All-in-one” enhed tæt på pakkemaskinen eller i form af et centralt system, der dækker adskillige maskiner, og som opsamler det komprimerede affald et centralt sted.

Uanset om man står ved en maskine, der fremstiller emballager fra rulle, ude i emballageindustrien eller i et pakkeri i fødevareindustrien, er problematikken den samme: der opstår kantafskæring, plaststøv og også ofte et "gitter" eller små stjerner af tilbageværende materiale, fordi emballagerne har afrundede hjørner, en flig til at trække i eller lignende, påpeger Leif Hansen.

Samtidig peger han på, at der er stadig større fokus på fødevaresikkerhed, genbrug af materialer - ikke mindst plast, arbejdsmiljø, samt rentabilitet og dermed omkostningstung operatørtid, og at det alt sammen er faktorer, som Lundberg Techs anlæg kan bidrage positivt til.

For yderligere oplysninger, kontakt venligst bestyrelsesformand Leif Hansen eller Marketing Manager Lasse Bastholm på telefon (+45) 44 98 35 85 eller på mail, hhv.: leif@lundbergtech.com eller lasse@lundbergtech.com


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lundberg Tech A/S

Foldagervej 12
4623 Lille Skensved
Danmark
Lundberg Tech A/S

Send til en kollega

0.125