23948sdkhjf

Beregn det bæredygtige potentiale i madaffald

| Medlemsnyhed | Indrykket af Daka Denmark A/S

Daka ReFood har udviklet en beregner, som hurtigt kan give svar på, hvad den bæredygtige effekt er, af det madaffald som reddes fra madspild.

”Med beregneren har alle mulighed for at fortælle om deres bæredygtige sorteringsindsats over for deres kunder, og bidrage til at skabe en bevidsthed om, hvor vigtigt det er at genanvende naturens ressourcer. Og som beskæftiget i fødevarebranchen er det også ganske interessant at vide, at man bidrager til at recirkulere vigtige næringsstoffer tilbage til jorden, som så igen bidrager til nye afgrøder”, fortæller Katrine Storgaard – Marketing Sustainability Lead, Daka ReFood.

Beregneren er opbygget således at den enten omregner kg madaffald til sparet C02, antal kg gulerødder, der er næringsstoffer til og varme til en husstand eller i ren kWh. Udregningen af de forskellige komponenter,  er verificeret af Teknologisk Institut og er lavet for at imødekomme vores kunders interesser. I beregneren kan man f.eks. se at 1.000 kg madaffald kan bidrage til dyrkning af 1.632 kg gulerødder og 33,6 dages varme i en gennemsnittelig husstand. Beregneren giver også en kWh-værdi, som gør det muligt at omregne til andre eksempler, der måske er mere relevante for ens egen forretning. 

”F.eks. er det interessant for vores hotelkunder, at kunne fortælle deres egne kunder at de i kraft af deres bæredygtige indsats, genanvender madaffald svarende til at kunne levere strøm til én hårtørrer i et år, teoretisk set. Det er da en god historie og en historie, der er til at forstå. Pointen med at lave et værktøj som vores beregner er, at det er en rigtig god måde at gøre det nemmere at forstå og se resultatet af en indsats, der som udgangspunkt kan virke som en dråbe i havet, men absolut ikke er det”  afslutter Katrine.

Du kan prøve beregneren ved at klikke her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Daka Denmark A/S

Lundagervej 21
8722 Hedensted
Danmark
Daka Denmark A/S

Send til en kollega

0.063