23948sdkhjf

De nominerede til hi-messens nystiftede bæredygtighedspris er fundet

| Medlemsnyhed | Indrykket af hi Tech & Industry Scandinavia

hi Tech & Industry Scandinavia lancerer i år en hi Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. En ekspertjury har netop udvalgt fem innovative finalister til prisen.

hi Tech & Industry Scandinavia 2019 har indstiftet hi Sustainable Development Award, som vil blive uddelt på messens åbningsdag 1. oktober i MCH Messecenter Herning.

Den nye pris tager afsæt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling, og den er samtidig en hædring af de udstillere, som gør en særlig indsats for at integrere bæredygtighed i deres virksomheder og på den måde gør en forskel for den bæredygtige udvikling i industrien.

-  Bæredygtighed er mere end en trend. Det er et ansvar, som vi alle skal tage aktiv stilling til. Det er baggrunden for, at vi har indført prisen for bæredygtig udvikling, og vi glæder os over den positive interesse for den nye pris, siger administrerende direktør i MCH A/S, Georg Sørensen.

Vinderen af hi Sustainable Development Award bliver offentliggjort til åbningen af hi-messen tirsdag 1. oktober kl. 09.30 og præmieres desuden med kr. 50.000.

Fem innovative finalister
En lang række produkter, løsninger og services er blevet indstillet til den nye pris. De er alle blevet gennemgået og vurderet af en jury bestående af seks eksperter fra erhvervslivet og forskningsmiljøet med indsigt og viden om bæredygtig omstilling.

De nominerede er:

R&D Engineering for udviklingen af et græsprotein, som på sigt kan bidrage til, at efterspørgslen på soja falder.

Bio-Circle Surface Technology for udviklingen af en rensevæske indeholdende intelligente mikroorganismer, som kan erstatte farlige opløsningsmidler.

Chr. Hansen for udviklingen af bakterier, der kan forlænge holdbarheden i yoghurt og dermed mindske madspild.

Innospexion for udviklingen af en røntgenbaseret sorteringsteknologi til affald.

Visblue for udviklingen af batteriteknologi, der gør det muligt at lagre overskudsenergi udvundet fra sol og vind.

Se mere om de fem nominerede her.


Juryen - faktaboks

- Nette Kirkegaard, rådgiver og direktør, RETHINK Sustainability Consultancy: Nette Kirkegaard har arbejdet med globale bæredygtighedstrends og virksomhedsintegration i dansk og international sammenhæng i 15 år.

- Line Gry Knudsen, phd. og acting director of education, Climate KIC: Line Gry Knudsen er phd. i organisation og ledelse samt konstitueret uddannelsesdirektør i Climate KIC, EU’s største initiativ for offentlige og private partnerskaber. Line er ekspert i at identificere innovative løsninger og skalere dem til at blive transformative løsninger i den globale omstilling.

- Søren-Peter Johansen, faglig leder, Teknologisk Institut og medlem af hi’s messekomite: Søren Peter Johansen er ekspert inden for anvendelse af robotteknologi i industrien og har en bred viden inden for produktion og teknologi. Han er desuden repræsentant for DIRA og medlem i hi-komitéen.

- Eva Harpøth, bæredygtighedsrådgiver og redaktør på CSR.DK: Eva Harpøth har bred erfaring med og dyb indsigt i danske og internationale virksomheders arbejde med at integrere bæredygtighed i forretningen.

- Thomas Damkjær Pedersen, formand Ingeniørforeningen IDA: Thomas Damkjær Petersen er uddannet civilingeniør og har siden 2016 været formand for Ingeniørforeningen, IDA.

- Malene Thile, CSR Chef, Dansk Erhverv: Malene Thiele har erfaring fra både den private og offentlige sektor og har bl.a. været ansat i Erhvervsstyrelsen, hvor hun beskæftigede sig med erhvervsudvikling med fokus på små og mellemstore virksomheder.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
hi Tech & Industry Scandinavia

Vardevej 1
7400 Herning
Danmark
hi Tech & Industry Scandinavia

Send til en kollega

0.078