23948sdkhjf

Er din produktion sikret mod brand- og eksplosionsfarer?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Granzow A/S

Hvis ikke, så kan en flammefælder måske være lige det, du står og mangler.

Hvad er en flammefælder, og hvordan virker den?
Kort fortalt forhindrer en flammefælder– også kaldet flame arrester/arrestor – at flammer og eksplosioner kan rejse videre gennem dit produktionssystem i det øjeblik, at uheldet opstår. Flammefælderens design fungerer ved at et båndspoleelement absorberer varmen fra flammen i en sådan grad, at flammen slukkes. Den del af båndspoleelementet, som flammen rejser gennem, har sin tykkelse designet ud fra hvad slags gasser, man arbejder med. Forskellige gasser kræver nemlig forskellig tykkelse for effektivt at slukke flammen – det er det princip, som specialisterne kalder ”the flameretardant gap”.

Placering af flammefælderen er ikke uden betydning
En anden ting, du også skal tage højde for i sikringen af din produktion, er hvor din flammefælde skal monteres. Monterer du den ved antændingsstedet, så kaldes det en deflagration (forbrænding). Her har flammen ikke opnået høj hastighed (subsonisk), og kan derfor lettere slukkes. Omvendt, er din flammefælder derimod længere væk fra antændelsesstedet, så kaldes det en detonation. Her kan flammen opnå høj hastighed (supersonisk), og der er derfor typisk brug for flere elementer, for effektivt at slukke flammen.  

Certificeringer garanterer din sikkerhed
Takket være moderne teknologi er det nu muligt at producere flammefældere til al slags produktion, og gøre det, så det er i overensstemmelse med 94/9/EC samt certifikationer som eksempelvis DNV, IBExU, BAM, PTB.

Hos Granzow forhandler vi flammefældere fra BS&B, der siden 1931 har arbejdet for at øge sikkerheden i industrier verden over. Når det gælder sikkerhed, er kun det bedste godt nok – derfor forhandler vi kun flammefældere fra BS&B.

Ønsker du at blive endnu klogere på flammefældere, så kan du læse mere på BS&Bs hjemmeside her. Alternativt kan du altid fange os på telefon 4320 2600.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Granzow A/S

Ejby Industrivej 26
2600 Glostrup
Danmark
Granzow A/S

Send til en kollega

0.065