23948sdkhjf

Trelleborg lancerer elektrisk ledende tætningsmaterialer til dynamiske applikationer

| Medlemsnyhed | Indrykket af Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Trelleborgs Turcon® MC1 og Turcon® MC2 PTFE-baserede tætningsmaterialer til fjeder- og elastomeraktiverede tætninger

Trelleborg Sealing Solutions lancerer Turcon® MC1 og Turcon® MC2, de eneste polytetrafluoroethylen (PTFE) -baserede elektrisk ledende materialer, der er velegnet til brug i fjeder- og elastomeraktiverede tætninger. Tætninger og lejer af disse materialer, som er designet til dynamiske applikationer, vil skabe pålidelig elektrisk forbindelse mellem bevægelige dele.

Konrad Saur, Vice President Innovation & Technology i Trelleborg Sealing Solutions, udtaler: “Turcon® MC1 og Turcon® MC2 er unikke materialer og er specifikt udviklet til brug i fjeder- og elastomeraktiverede tætninger såvel som lejer. Dermed imødekommer vi et stærkt markedsbehov for elektrisk ledende komponenter.”

Søren Roepstorff, Development Manager i Trelleborgs fabrik i Helsingør, hvor materialerne er udviklet siger: “Der findes allerede ledende elastomerer, men de er primært kun anvendelige i statiske applikationer, mens de eksisterende ledende plastikmaterialer til sprøjtestøbning er ufleksible og ikke særlig velegnede til tætningsformål og installering i lukkede spor."

“Turcon® MC1 og Turcon® MC2 imødekommer vores kunders ønsker om ledende plastikmaterialer, som vil være effektive og pålidelige som tætninger og lejer i dynamiske applikationer. Med disse materialer kan man anvende avancerede PTFE-baserede tætningsgeometrier og bruge alle deres fordele i applikationer som kræver elektrisk ledningsevne, for eksempel et hydraulisk system eller en elektrisk motor.”

Rent PTFE er en fremragende isolator med en resistivitet omkring 2x10 + 17 Ohm-cm. For at PTFE-kompositter skal kunne lede elektricitet er det nødvendigt med ledende fyldstoffer som kan opretholde forbindelsen i en PTFE-matrix. Historisk set har de eneste ledende PTFE-baserede materialer været forbindelser med karbonfyld over en vis "tærskelværdi".

Ledningsevnen i disse oprindelige karbonfyldte PTFE-baserede materialer var en tilfældighed og ikke det primære tekniske krav. Turcon® MC1 og Turcon® MC2 udskiller sig, idet de specifikt er udviklet til at være ledende i dynamiske applikationer.

Læs mere her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Pilestræde 58
1112 København K
Danmark
Trelleborg Sealing Solutions Denmark A/S

Send til en kollega

0.079