23948sdkhjf

Øget efterspørgsel på integreret solceller i facaden ?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Solar Partner ApS

Der mangler plads på tagene i forhold til de større og større krav til nå bygningernes energirammer. Mariedalsvej studieboliger på Frederiksberg er typisk eksempel på, at der ikke er plads til både terrasser, sedum og solceller.

Således måtte arkiteterne se de flotte sedum tage bliver inddraget i forhold til solceller ved siden af tagterassserne. Dette ikke fordi, at det ikke blev en pæn løsning, men det var ikke det udtryk man ønskede at giver bygningen og miljøet til de studerende omkring tagterrasserne. Da ingeniørene kom med en beregning på 70.000 kWh til at opfylde energirammerne, blev der ganske enkelt kun få små pletter med sedum tilbage.

Flere og flere bygninger har ikke plads nok på tagene til solceller, hvilket fremover øger fokus på nye løsninger. Netop her vil facaden kunne tages i brug, og dette uden at skulle gå på væsentlige kompromier i forhold til det arkitektoniske. Solar Partner har mange spændende løsninger til en aktiv facade, hvor usynlige solceller i en facadeplade producerer strøm de næste 30 år, og derved er med til at finansiere facaden. Dette kan en traditionel facade ikke gøre.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Solar Partner ApS

Sønderborggade 1
2100 København Ø
Danmark
Solar Partner ApS

Send til en kollega

0.078