23948sdkhjf

Hvad er de faktiske omkostninger ved nedetid?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Columbus A/S

Virksomheder investerer enormt i en robust infrastruktur for at forbedre deres oppetid, som er den gennemsnitlige tid, hvor dine serviceydelser, programmer og / eller hjemmesider er til rådighed og tilgængelige.

Af: Jan Van Hauen, Cloud Services Director, Columbus.

Alligevel står mange IT-virksomheder over for problemer med nedetid, der påvirker netværkskvaliteten og forretningsprogrammer af kritisk betydning. Et pludseligt netværks- eller programsvigt har en voldsom effekt på din forretningskontinuitet og kan føre til meget store tab.

Evaluering af omkostningerne ved nedetid
Den gennemsnitlige omkostning ved nedetid afhænger af mange faktorer. Her skal du blandt andet tage din virksomheds omsætning, din branche, hvor længe nedetiden eller afbrydelsen faktisk varer og det præcise tidspunkt på dagen med i dine overvejelser. For eksempel kunne dit tab være markant højere pr. time, hvis din virksomhed er involveret i datatransaktioner på højt niveau som for eksempel i banker eller ved online detailsalg. På samme måde ville du stå over for alvorlige skadelige effekter, hvis du fik en pludselig afbrydelse i løbet af din trafiks spidsbelastning.

På grund af de mange faktorer, der påvirker forskelligt for forskellige virksomheder, er prisen for nedetid også forskellig.

Effekten af nedetid
Nedetid kan påvirke din virksomhed på mange økonomiske måder. Her er de fem vigtigste:

 1. Mistede muligheder
  De fleste forretningskoncepter omfatter online transaktioner som køb eller elektronisk overførsel af penge, der foretages via et netværk. Det betyder, at hver gang du oplever nedetid på dit netværk, bliver dit salg kun delvist eller slet ikke gennemført. I tilfælde af længerevarende nedetid vil dine kunder måske kontakte andre leverandører, der straks kan dække deres behov. Hvad mere er, kan det være, at de aldrig vender tilbage til dig.
 2. Formindsket medarbejderproduktivitet
  Medarbejdere og nogle gange også tredjeparter har brug for, at deres programmer eller hjemmesider kører uafbrudt for at kunne udføre opgaver, der er af kritisk betydning for virksomheden. Når dit netværk er nede, kan det hindre dem i at udføre disse opgaver, og det kan have en afsmittende effekt på arbejdsproduktiviteten. Når medarbejderne ikke kan arbejde effektivt, opnår organisationen ingen værdi af udgiften. Derfor er lønomkostningerne pr. arbejdstime i nedetiden en væsentlig udgift, der skal tages med i overvejelserne.
 3. Skadet brand-omdømme
  Din manglende evne til at levere kundetilfredshed, muliggøre problemfri transaktioner eller være klar til at tilbyde dine serviceydelser kan frustrere dine kunder. Med de sociale mediers voksende popularitet kan de hurtigt sprede budskabet om din nedetid ved at lægge det ud på den offentlige platform og dermed give dig negativ omtale.
 4. Ekstra tid til udføre arbejdet igen
  Normalt plejer nedetid at ende med tab af data, ufuldstændig opgaveløsning eller kunder, der er ikke er blevet betjent. Det kan tage lang tid at rette op på for at komme tilbage til normaltilstanden igen. Den nødvendige ekstra tid, der skal bruges, er også en ekstra omkostning.
 5. Demotiverede medarbejdere
  Når serviceydelserne bliver afbrudt, er det ikke kun kunden, der bliver påvirket, men også dine medarbejdere, der bagefter skal arbejde på at rette op på tingene. De skal forholde sig til utilfredse kunder, og selv om de gør, hvad de kan, lykkes det måske ikke, og det vil demotivere dem. En følge af mismodige medarbejdere kan være, at de ikke vil være så effektive som ellers.

Så, hvad skal man gøre?

Omkostningerne ved nedetid er en ægte risiko for enhver virksomhed. Hvis dit netværk eller din applikation ikke fungerer korrekt og påvirker dine daglige forretningsoperationer eller din omsætning, anses det for den faktiske udgift ved nedetid.

Det kan hurtigt blive alt for dyrt at vente, til du faktisk oplever nedetid og skal rette op på de tab, der er opstået. Blot nogle få, enkle præventive foranstaltninger kan hjælpe meget. Du kan lave en strategisk plan, der prioriterer de serviceydelser, der hurtigt skal håndteres, have backup-planer eller udføre tests med jævne mellemrum for altid at være klar til nedetid. Det kan hjælpe din virksomhed med at spare omkostninger, forbedre dit brand-omdømme, din kundeloyalitet og din medarbejdertilfredshed.

Vil du vide mere om oppetid, og hvordan du undgår nedetid? Klik her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Columbus A/S

Lautrupvang 6
2750 Ballerup
Danmark
Columbus A/S

Send til en kollega

0.063