23948sdkhjf

Virksomheder starter op som ApS – hvorfor er det attraktivt?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Danmark rider på en vaskeægte iværksætterbølge. Faktisk kan man tale om, at der er opstået en iværksætterkultur i vores land, hvilket hjælper både beskæftigelsen, men også innovationen i vores lille land.

Tendensen betyder også, at selskabsstiftelse er på menuen hos mange, og når personer kommer hertil, vælger flere og flere at oprette et ApS. Hvorfor er det sådan, og er der nogen fordele ved anpartsselskaber?

Kapitalkrav for ApS’er nedsættes til 40.000
Iværksætterselskabet (IVS) har altid været udfordrer til ApS, hvor man kunne starte op for 1 kr. Dog er dette fortid, fordi den 9. april blev det vedtaget, at IVS’et afskaffes, mens kapitalen på anpartsselskaber blev nedsat fra 50.000 til 40.000 kr.

Det nye tiltag har øget antallet af ApS stiftelser, og det ovenfornævnte lovforslag skal hjælpe med at få erhvervslivet på rette kurs igen og råde bod på den negative kurs, som der blev etableret af de omtalte IVS’er.

Mulighed for at indskyde aktiver som kapital
Kapitalkravet på 40.000 behøver ikke nødvendigvis blive indbetalt i form af penge, når du opretter et ApS. Det kan også være i form af aktiver, der har den nødvendige værdi. Det kan eksempelvis være produktionsapparater, en firmabil eller lignende. Det er derfor en fleksibel løsning, som gør selskabsformen endnu mere attraktiv.

Undgå personlig hæftelse
Vil man undgå den personlige hæftelse og at forholde sig direkte til, hvordan virksomhedsøkonomien har indflydelse på skattekort og privatøkonomien som helhed, er dette en effektiv løsning.

Ved at oprette et ApS slipper man for den personlige hæftelse, hvorfor man ikke risikerer at miste sine private aktiver under eksempelvis en konkurs eller en situation, hvor man har svært ved at betale.

Det kan selvfølgelig være lettere at optage lån med virksomheden, hvis man stiller personlig sikkerhed, men med kapitalen på minimum 40.000 kr. er man allerede langt, når det kommer til at snakke med banken om sine lånemuligheder.

Mange vil meget gerne fjerne risikoen og usikkerheden ved personlig hæftelse, og har du det på samme måde, kan det være relevant at kigge ind i dine muligheder for at stifte et anpartsselskab.

Ejerne hæfter ikke solidarisk
Er der flere personer i ejerkredsen, kan det ydermere være relevant at kigge ind i at oprette et ApS. Her hæfter man nemlig ikke solidarisk, ligesom det er tilfældet i eksempelvis et I/S. Solidarisk dækker over en situation, hvor kreditor kan kræve sin penge indløst hos hvem end af ejerne, der har midlerne. Dermed kan der hurtigt opstå en uenighed blandt ejerne, og det kan ligeledes skabe usikkerhed fra starten.

Generelt har anpartsselskaber en lang række fordele, når man vil starte en virksomhed op. Det er den billigste løsning, hvis man er interesseret i at have et kapitalselskab, hvor sikkerhed er det helt store fokus. Grundet opløsningen af IVS’et vil anpartsselskabet med al sandsynlighed også blive den selskabsform, der vil have den største vækst over de næste år, fordi det er det tætteste alternativ. Det vil naturligvis også spille en rolle, at kapitalkravet er nedsat.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063