23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robotterne kommer – på hjul

KS Gruppen er en aktiv medspiller i udviklingen af driftssikre robotter og andre automatiseringsanlæg i flere danske robot- og automatiseringsvirksomheder og hilser den fortsatte vækst i branchen velkommen.

Dansk robotindustri i stor vækst

En analyse udgivet af Damvad Analytics kortlægger, som den første nogensinde robot-og automationsindustriens samlede bidrag til dansk økonomi. Den danske robotindustri beskæftiger i dag 8.500 personer og omsætter for 18 mia. kr. og er er blandt verdens absolut førende. Allerede i 2025 kan omsætningen stige til 52 mia. kr. om året og beskæftigelsen til 25.000 personer.

Analysen viser desuden, at den danske robotindustri også medvirker til skabe en øget omsætning blandt industriens underleverandører på samlet 10 mia. og bidrager med i alt 10.000 fuldtidsjob.  

Væksten skal skabes i fællesskab

Sammen har Mobile Industrial Robots og Universal Robots købt en 50.000 m2 byggegrund i Odense. Takket være finansiel opbakning fra deres amerikanske ejer, teknologikoncernen Teradyne, vil de investere en kvart milliard kroner i byggeriet af en cobot-hub i verdens ”cobot-hovedstad”, Odense.

Det er ikke første gang, MiR’s og UR’s ejer giver kontant opbakning til dansk robotudvikling. I forvejen har Teradyne samlet set investeret mere end fire milliarder kroner i de to unge danske robotvirksomheder, der vokser med stor hast.

”Skal vi forblive i verdenseliten og høste frugterne, er der brug for en fælles indsats, hvor både det offentlige og virksomhederne investerer massivt i forskning og andre erhvervsunderstøttende aktiviteter – og så skal der uddannes flere fra vores tekniske uddannelser”, siger Thomas Visti, adm.dir. i MIR.   

Fokus på mobilitet og holdbarhed

Robotindustriens markante udvikling og massive vækst har bl.a. rod i en stigende international efterspørgsel på flere automatiserede processer i industrier som elektronik-, fødevarer-, plast- og kemikaliebranchen. Brancher som KS Gruppen og Blickle allerede arbejder sammen med om udvikling af holdbare og energibesparende hjul og mobile løsninger til.

Når det kommer til produktion og automatisering er effektivitet og holdbarhed i højsædet. Produkterne er beregnet til at køre og blive brugt i mange timer i træk. Hvilket betyder stor og vedvarende belastning på alle elementer – og specielt på hjulene. Derfor er valget af hjul ikke en bagatel, men en af de vigtigste beslutninger i udviklingsfasen. Til robot- og automatiseringsindustrien er der især krav til:

  • Stabil kørsel
  • Lav rullemodstand (batteribesparende)
  • Støjsvag drift
  • Slidstyrke på hjulbane (holdbarhed)

”Hos KS Gruppen har vi et bredt udvalg af ISO-certificerede standardhjul, dette gør genbestillingen let, når produktionen skal udvides. Vi rådgiver dig gennem hele forløbet, så du får de rigtige hjul til opgaven, således både hjul og maskine de yder deres bedste – hele deres levetid”, fortæller Salgschef Søren Trads fra KS Gruppen, som har leveret mobilitet til den danske industri siden 1964 og indskyder, at: "sværlasthjul med polyurethanbane er branchens foretrukne investering, når det kommer til anskaffelsen af hjul".

KS Gruppen A/S
Troensevej 20
9220 Aalborg Ø
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK33861419
P nummer: 1001711261

Kontaktperson

KGA
KS Gruppen A/S
Salgs- & Marketingchef
+45 24863554 jvp@ks-gruppen.dk

Send til en kollega

0.095