23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Siemens Applikationer – en smart måde at spare tid på

Applikationseksempler, som du frit kan benytte til dit eget anlæg eller maskine

Vi har mere end 500 applikationsingeniører verden over, der arbejder på specialopgaver inden for applikationer til maskiner og anlæg til mange forskellige brancher. Resultaterne af deres arbejde kan du udnytte til at komme hurtigere i gang med applikationssoftwaren til dit anlæg eller din maskine.

De applikationer og funktioner, vi udvikler, bliver testet, dokumenteret og lagt op i Siemens Industry Online Support applikationsdatabase, så alle, der har adgang til SIOS, kan downloade og benytte dem.

Ved at benytte en standardapplikation eller -funktion, vil du meget hurtigere kunne komme i gang, og du vil også nemmere kunne få en hurtig og effektiv support, da vores support- og serviceteams naturligvis kender disse applikationer og deres funktioner.

Et eksempel på en standardapplikation kan være:

Simatic S7-1500 / S7-1500T: Standardapplikation ’aksekontrol’

Det er en funktionsblok til enkel og central styring af de grundlæggende bevægelses-funktioner på servoakser (teknologiobjekt) med en Simatic S7-1500 eller en S7-1500T. Den centrale styring af en eller flere servoakser via denne standardapplikation betyder, at den omkringliggende programmering bliver væsentlig nemmere, og samtidig vil det give en hurtigere idriftsættelse samt en forenklet og direkte test af din komplette applikation.

Bibliotek ”LAxisCtrl”

Applikationseksemplet finder du på den internationale supportside, hvor du søger på Entry-id 109749348

Standardapplikationen med blokke i ”LAxisCtrl”-biblioteket giver dig mulighed for nemt at kontrollere flere forskellige bevægelsesfunktioner med teknologiobjek-ter af aksetypen. Ved at styre akserne fra en central funktionsblok kan programmering og idriftsættelse af akser gøres betydeligt nemmere og hurtigere. Som applikations-udvikler behøver du ikke at sætte dig ind i koderne til aksemodulet.

Du bruger kun grænsefladen på den blok, der opfører sig i henhold til beskrivelsen i PLCopen. Teknologiske egenskaber, fx ved udskiftning af synkronisering af cam-disk, tages der hensyn til internt i modulet. Der er et separat funktionsmodul tilgængeligt for hver aksetype (hastighed, positionering, synkronakse, ekstern encoder), og funktionsmodulernes interface er naturligvis tilpasset de tilgængelige funktioner i aksetypen. Akseblokkene indeholder derfor summen af indgange og udgange fra de integrerede PLCopen-blokke. Den ensartede konfiguration af de forskellige akseblokke gør det nemt at skifte mellem de forskellige aksetyper.

Blokken til en synkronakse indeholder fx følgende standardfunktioner:

  • Aktivering af akse (on/off)
  • Homing
  • Bevægelse i jog-mode
  • Positionering
  • Momentreduktion og ’hurtig stop ’-detektion
  • Elektrisk gearing
  • Synkronisering af cam-disk
  • Let visning af statusoplysninger (StatusWord, WarningWord, ErrorWord og ErrorDetail)
  • Bevægelse af en akse til et fast stop med et foruddefineret moment

”LAxisBasics”-biblioteket og det medfølgende eksempelprojekt oprettes fx med programmeringssproget LAD/FBD og viser kald og anvendelse af de anvendte PLCopen-blokke. Du kommer hurtigt frem til at kunne bruge de integrerede funktioner, og du kan nemt fortsætte med at udvide dem med dine egne individuelle funktioner.

Integrationen i brugerprogrammet kan udføres på alle tilgængelige programmeringssprog, fx LAD/FBD eller SCL (billede).

”LAxisBasics” indeholder også HMI-skærm-billeder til alle funktioner og skærme, som har en modulopbygget struktur og eventuelt kan overføres til brugerprogrammet.

Highlights

  • Udviklet af eksperter inden for de enkelte applikationsområder
  • Du kan spare mange timer ved at benytte standardapplikationer og -funktioner
  • Applikationerne og funktionerne er testet og kan supporteres. Du vil derfor hurtigere kunne få support fra os, når du benytter disse standardfunktioner
  • Du finder applikationer og funktioner i SIOS applikationsdatabasen inklusive dokumentation og eksempelprojekt. Lige til at bruge. Tidsbesparende.

Få mere info: www.siemens.com/sios  – søg på 109749348

For yderligere info kontakt Technology Manager Ulf Lindhard Tlf.: 23 38 98 65 

Siemens A/S
Borupvang 9
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16993085
P nummer: 1002910913

Send til en kollega

0.063