23948sdkhjf

Overskudsvarme til 3.300 husstande

| Medlemsnyhed | Indrykket af VS Automatic A/S

Overskudsvarmen for foderproduktionen hos HAMLET PROTEIN i det sydlige Horsens bliver nu til fjernvarme hjemme hos 3.300 husstande i byen.

Det sker gennem et nyt pumpeanlæg på Meteorvej Horsens lige ved siden af foderfabrikken på Saturnvej. Anlægget er opført i løbet af 2019 og blev indviet 18. december af byens borgmester Peter Sørensen, og det er resultatet af et samarbejde mellem HAMLET PROTEIN, Fjernvarme Horsens og DME.

For os er det afgørende, at vi kan aflevere et solidt og professionelt stykke håndværk til tiden, så kunden fra første dag har et anlæg, der fungerer og giver værdi – og det er lykkedes her, siger Tomas Thomsen, projektleder i VS Automatic.

Alt el-arbejdet, både til bygningen og de otte store stempelmaskiner, er udført af VS Automatic. Det har været en stor og spændende opgave, som har krævet mange timer i løbet af året, siger projektleder Tomas Thomsen:

-For os har det været årets største opgave med mange mand i mange måneder. Fra september og tre måneder frem har vi haft en håndfuld mand på byggepladsen stort set hver dag, og det tilsvarende antal ved en fordelerstation på Saturnvej, fortæller han.

FAKTA om det nye anlæg
 
Det nye varmepumpeanlæg rummer en røggasskrubber, der kondenserer vanddampen fra den procesluft, der opstår fra HAMLET PROTEIN’s produktion. Ved kondenseringen opfanges en stor del af den varme, der er i procesluften.

Dette kondensat kan HAMLET PROTEIN genanvende i produktionen, men det skal afkøles først. Det sker på Fjernvarme Horsens’ del af anlægget, hvor overskudsvarmen via varmevekslere og varmepumper overføres til fjernvarmesystemet, så den kan komme fjernvarmekunderne til gavn.

Herefter kan HAMLET PROTEIN rense det afkølede kondensat og genanvende vandet som procesvand.

Læs hele artiklen på VS Automatic: Overskudsvarme til 3.300 husstande 

VS Automatic kan hjælpe og rådgive din virksomhed vedrørende vedvarendeenergienergioptimering, mm.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
VS Automatic A/S

Ormhøjgårdvej 15
8700 Horsens
Danmark
VS Automatic A/S

Send til en kollega

0.078