23948sdkhjf

Hvordan virker UVC i forhold til Coronavirus?

| Medlemsnyhed | Indrykket af FHS Scandinavia ApS

Information til alle, der allerede har UVC og/eller ionisering installeret i luften. Og til andre, der kan have interesse. Med link til forskning om UVC og virus.

Vi er alle berørte af det nye virus, og følger myndighedernes råd til at undgå smitte. Da FHS Scandinavia i forvejen arbejder med dekontaminering af bl.a. luft, med UVC , er det interessant at læse om følgende ny forskning, gengivet i det norske medie VG fredag d.13.3 :

Helt nyt studie om Coronas levetid i luften
Et amerikansk studie omhandler det ny coronavirus og dets levertid i netop luft. Undersøgelsen blev offentliggjort i New England Journal of Medicine 17.3.20 og er et samarbejde mellem USA's nationale institutter for sundhed, USA´s Sygdomsbeskyttelsesagentur (CDC) og forskere ved flere amerikanske universiteter.

I undersøgelsen sammenlignede forskere levetiden for den nye coronavirus Sars-Cov-2 med Sars-Cov-1, den virus, der forårsagede Sars-epidemien i 2003. Forskerne har testet viraene i det, de kalder fem forskellige miljøer: aerosoler, plast, rustfrit stål, kobber og pap. Aerosoler er små partikler eller dråber, der kan forblive suspenderet i luften.

Undersøgelsen viste bl.a. at når virus føres gennem luften via dråber, f.eks. når nogen hoster eller nyser, kan den forblive levedygtig i op til tre timer (Reuters).

”Virker UVC i luften mod Coronavirus?”

Spørgsmålet har vi fået fra flere kunder og har sendt det videre til vores schweiziske UVC leverandør SterilAir, der med over 80 års erfaring inden for UVC-dekontaminering, svarer på hvordan de forholder sig til UVC i relation til Coronavirus:

"Da UVC ødelægger DNA fra mikroorganismer – og RNA'et i relation til virus - er spørgsmålet ikke "om" det virker, kun "hvordan" det virker. Med andre ord: Hvor høj skal UVC-dosis være for effektivt at inaktivere virus?

Da SARS-Cov-2, som skaber problemer i verden lige nu, er meget ny, er der ingen undersøgelser af UVC-følsomheden for netop dette virus. Men for de andre Coronavira, som har været kendt længe, har vi fundet en undersøgelse om UVC mod virale aerosoler - inklusive et Coronavirus - (se link til undersøgelsen her)- hvor nedenstående citat fremhæves):

«Desuden blev coronavirus, der er et indkapslet virus, inaktiveret af en relativt lav dosis på 254 nm UV. Coronavirus-aerosols høje UV-følsomhed antyder, at desinfektion af UV-luft kan være et effektivt værktøj til at forhindre vigtige virussygdomme i luftvejene, såsom SARS.»"

Når vi har ny dokumentation for hvordan UVC og ionisering i luft kan være med til at forebygge den ny coronavirus i luften, sender vi naturligvis opdateringer.

Med venlig hilsen

FHS Scandinavia

Medlemsnyhed

Indrykket af
FHS Scandinavia ApS

Strandgade 18
5683 Haarby
Danmark
FHS Scandinavia ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.078