23948sdkhjf

Afgifter på poser – hvorfor og hvad er det?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanlux Packaging A/S

Folketinget besluttede tilbage i 1990’erne at forhandlere af emballage skal betale afgift til staten ved bestemte typer af bæreposer og engangsemballage.

Emballageafgiftsloven blev vedtaget for at reducere mængderne af affald fra engangsemballage, og for at tilskynde detailhandelen og forbrugerne til at anvende mindre emballage.

Loven omfatter ”bæreposer der med rimelighed kan erstattes af stofposer, bærenet, tasker og lignende.” Dette vil sige poser, hvor den enkelte forbruger kunne have taget en taske med ud at handle til at bære sine varer i, fremfor at købe en bærepose i supermarkedet.

Hvem betaler afgiften?
Virksomheder som handler med poser, som for eksempel Scanlux Packaging, er omfattet af afgiftspligten og registeret som oplagshavere. Det betyder at når du køber poser hos Scanlux Packaging, skal du ikke selv stå for betalingen af afgiften. Afgiften er lagt ind i prisen på den enkelte vare i webshoppen.

Hvis du vælger at få tilsendt bæreposer og engangsemballage fra en udenlandsk leverandør, vil der ikke være indregnet afgift på din faktura. I dette tilfælde skal du registreres hos SKAT.  Virksomheder eller privatpersoner som køber for et afgiftsbeløb højere end 5.000,00 kr. årligt (over en 12 måneders periode) skal lade sig registrere som varemodtagere hos SKAT og betale afgift for bæreposer og engangsemballage. Dette gælder også privatpersoner.

Salgspriserne i vores webshop er inklusive emballageafgift som Scanlux Packaging afholder som forhandler, og du behøver derfor ikke at bekymre dig om afgiften i vores webshop.

Læs mere om afgiftens størrelse og hvilke konkrete varer afgiften findes på.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanlux Packaging A/S

Kratbjerg 308
3480 Fredensborg
Danmark
Scanlux Packaging A/S

Send til en kollega

0.172