23948sdkhjf

Hvilket filter skal jeg bruge?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Stennevad

Som eksperter i brug af personlige værnemidler, ser vi ofte kunder komme til kort, når de skal bruge masker. De har lige brug for de helt rigtige procedurer, så de får den rigtige løsning hver gang. Filtre skal altid beskytte effektivt.

Dit åndedræt kommer før alt andet, når skal ud af døren afsted til arbejdet. Det ændrer sig heller ikke, når du skal i gang med dine opgaver på arbejde. Opgaver der hurtigt kan blive en udfordring og en reel risiko for dit velbefindende, fordi de involverer arbejde i en eller anden form for luftforurening. Derfor gør du og kollegerne klogt i at kende til regler og procedurer omkring brugen af filtrerende åndedrætsværn, så I altid er optimalt beskyttet og stadig har fri adgang til ren luft.

Du bør altid stille dig selv nogle grundlæggende spørgsmål, inden du går i gang med arbejde, der kræver brug af filtermaske eller turboenhed.

Hvor lang tid skal jeg arbejde med åndedrætsværn?

I Danmark må du kun arbejde med filtrerende åndedrætsværn 3 timer om dagen. Hvis du skal arbejde længere, skal du bruge turbomotor eller friskluft.

Hvilke kemikalier skal jeg arbejde med og i hvilke omgivelser?

Hvis det er kemi eller lignende skal du læse stoffets sikkerhedsdatablad - her skal der stå, hvilke værnemidler, du skal bruge herunder åndedrætsværn. Hvis du skal arbejde i støv, skal du selvfølgelig arbejde med partikelfilter

Her kommer vi til essensen - denne guide og liste over Europæiske standarderkan hjælpe med valg af filter til din arbejdsopgave.

Desuden kan du tage disse råd med dig på arbejde.

Åndedrætsværn skal altid være af samme producentmærke - ikke noget med at kombinere brands. Produkter skal være godkendt til brug sammen. Hvis en maske eller motor har flere filterindtag, skal alle filterindtag udstyres med ens filtre altid - du kan ikke kombinere filtertyper.

Og til sidst - hvis der ikke er ilt nok til stede der, hvor du skal arbejde (17%), så er der kun én løsning: Friskluftforsynet åndedrætsværn.

Hos Stennevad lever vi af at guide og rådgive vores kunder til korrekt valg og brug af filtre og åndedrætsværn.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Stennevad

Lillebæltsvej 1-3
6715 Esbjerg N
Danmark
Stennevad

Send til en kollega

0.094