23948sdkhjf

Ecodesign – skift til det rigtige med det samme

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lenze A/S

Ny motorplatform M500 fra Lenze – med migrationsassistent bliver det let at skifte

Med det nye Ecodesigndirektiv, som træder i kraft i Europa i sommeren 2021, skal standard asynkrone motorers energieffektivitet fortsat forbedres. Dette gælder særligt for de motorer, som er designet til kontinuerlig drift. For at lette overgangen har Lenze sammensat en række letforståelige basisinformationer og en komplet checkliste for maskinbyggere og slutbrugere.

Lenze præsenterer ligeledes en ny motorplatform samt et webbaseret planlægnings- og omstillingsværktøj. Lenze har sat sig det mål at gøre skiftet til den nye motorgeneration m500 så let så muligt for sine kunder og med sin rådgivning samtidig optimere kundernes maskiner.

Den nye m500 motorplatform er udviklet som fremtidssikker drevløsning, som kan anvendes worldwide og som først og fremmest er designet til at kombineres med Lenzes gear i g500- familien og Lenzes omformere i i500 serien. Lenze udvikler endvidere software som skal gøre skiftet til den nye generation let - særligt med henblik på Ecodesigndirektivet. Bare det hidtidige drevs materialenummer er nok til at systemet med de tilgængelige data kan foreslå hvordan den motor, der skal udskiftes, bedst skiftes for at overholde standarden.


Men det gælder også om at gøre skiftet konsekvent. For maskinbyggeren betyder det, at arbejdet med skiftet og designtilpasninger skal betyde forbedring af maskinen med drev, som er præcist afstemt til maskinens opgave.

Når maskinen betragtes holistisk, kan energiforbruget mindskes med 20-50%, afhængig af maskintypen og de specifikke krav. Basis er brug af komponenter med høj virkningsgrad. Det største potentiale nås imidlertid, hvis drevdimensionering og bevægelsesprofiler modsvarer de aktuelle proceskrav. Omformere der effekttilpasses og tilføring af bremseenergi til mellemkreds er yderligere optimeringsmuligheder.

Lenzes nye motorplatform giver endvidere mulighed for standardisering. Maskinbyggeren kan med de worldwide anvendelige motorer reducere antal drevvarianter og således sænke procesomkostningerne væsentligt.

Et motorskift til Lenzes nye m500 generation opfylder ikke blot Ecodesigndirektivet men er også en mulighed for at generere vedvarende forbedringer i effektivitet og funktionalitet.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lenze A/S

Roskildevej 22
2620 Albertslund
Danmark
Lenze A/S

Send til en kollega

0.068