23948sdkhjf

Brugervenligt PBA-software øger overblik og optimering

| Medlemsnyhed | Indrykket af Systemate A/S

Med Energi Danmarks PBA-software (Produktions Balance Ansvar-software) lettes og optimeres produktion og drift hos den enkelte decentrale el-producent.

Energi Danmark har samtidigt fuldt overblik over produktion, forbrug og planer hos alle deres producenter, og systemet danner således også grundlaget for afregning og fakturering.

PBA-softwaren anvendes af alle Energi Danmarks decentrale el-producenter, som primært er el-producerende varmeværker, affaldsforbrændinger, industrivirksomheder som udnytter overskudsprodukt som fx damp til el-produktion og centrale kraftværker. Total set kører omkring 120 værker på systemet.

Godt overblik
PBA-softwaren er et centralt omdrejningspunkt for produktion og drift hos de enkelte decentrale elproducenter,  som melder deres forventede eller ønskede produktion ind i PBA-systemet på både kort og lang sigt og oplyser, hvilken pris de ønsker at sælge til. 

Alt meldes i princippet ind på en auktion – den fælles nordiske elbørs Nord Pool – og hver dag kl. 13 foreligger resultatet af auktionen for det kommende døgn.

"Systemate har opbygget en rigtig god forståelse for vores forretning, og alle processerne omkring køb og salg af el. Det er afgørende for, at vi har fået opbygget en brugervenlig applikation, som kan varetage alle de opgaver, der er behov for "
- PBA-chef, Betina Brauner Jørgensen.

Den enkelte producent får herefter en melding om, hvor meget el, der skal produceres det kommende døgn time for time, og hvilken pris producenten får for det. Planlægningen er dynamisk og ændrer sig løbende.

Resultatet af de daglige auktioner opsamles i PBA-softwaren, og Energi Danmarks enkelte producenter kan således til hver en tid se sine egne data i systemet, herunder hvilken produktion de er forpligtet til at levere, til hvilken pris samt de bud, de i øvrigt har lagt ind. 

Samtidig kommer alle data til afregning og fakturering af den producerede og leverede el også gennem PBA-softwaren.

Læs mere om vores case med Energi Danmark her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Systemate A/S

Tangen 17
8200 Aarhus N
Danmark
Systemate A/S

Send til en kollega

0.062