23948sdkhjf

En sund kost er vigtig

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Men hvordan reagerer kroppen reelt på sund mad?

De fleste er vist godt klar over at en sund kost er optimal, men alligevel så er det langt fra alle der faktisk dyrker at spise sundt. Men hvordan kan det være, at vi udmærket er klar over at det er bedst for os, men vi alligevel ikke spiser sundt? Selvfølgelig fristes vi i dagligdagen af dårlige og usunde tilbud i supermarkederne, men mon ikke det ligger lidt dybere end som så.

På trods af at de fleste er klar over hvordan en sund kost ser ud, og at det klart er at foretrække, så er det langt de færreste der faktisk ved hvilken effekt det reelt set har på kroppen. Med mindre man har mærket det på egen krop, så er det også forståeligt at man ikke helt forstår hvordan effekten egentlig er. Det kigger vi nærmere på i artiklen her, hvor vi går lidt i dybden med hvad en sund kost faktisk betyder for helbredet og det generelle overskud i hverdagen.

En sund kost påvirker den mentale performance
De fleste går på en sund kur, eller spiser generelt sundt fordi det påvirker kroppen ren fysisk og altså udseendet. Det er også der man ser den reelle forskel, men faktisk så påvirkes hjernen særdeles meget af hvad du spiser, og det er igen kun de færreste der faktisk ved i hvor stort et omfang.

Det betyder altså man kan drage stor fordel af at spise sundt hvis man vil optimere ens mentale performance. Det kan f.eks. være i forbindelse med skole, eller blot det overordnede mentale overskud i hverdagen. Kosten kan også have indflydelse på hvorvidt man har det mentale overskud til de helt basale opgaver i hverdagen, og derfor er det altså en rigtig god idé at spise sundt helt overordnet set.

Kosten påvirker også søvnen
Hvis du sover dårligt, så kan det faktisk være grundet dårlige kostvaner, og det kan altså være en god idé at kigge nærmere på netop dette. Også hvornår på dagen du indtager dine måltider og hvad du indtager, kan have betydning for hvordan du sover. F.eks. så bør du ikke spise efter kl. 8 om aftenen da det kan resultere i hjertebrænde og/eller dårlig søvn. Man skal også sørge for at få nok med væske, da dette også påvirker søvnen, og får du ikke nok søvn så påvirker det også ens hverdag negativt, og dermed også ens motivation til at spise sundt og motionere. Det kommer altså rundt i fuld cirkel.

Helt overordnet set er en sund kost er en varieret kost, hvor man får rigeligt grønt. Man behøver ikke at skære alt usundt væk fra ens kost, så længe man blot får nok af de sunde vitaminer fra sine grøntsager, og en masse gode olier fra fisk og andet. Er man ringe til at få sine grøntsager, så kan man jo gøre det lidt mere spændende for sig selv ved at gøre noget ud af sine salater med f.eks. en lækker balsamico dressing.

 

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.063