23948sdkhjf

Har du husket a-kassen?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Annoncørbetalt indhold

Derfor er a-kassen vigtig i disse dage

Der kan sommetider være langt fra tanke til handling. Hvis du endnu ikke har fået meldt dig ind i en a-kasse, er det nu, du bør gribe chancen. Der er nemlig mange fordele ved at være medlem af en a-kasse.

Hvis du ikke allerede ved det, så står en a-kasse for en arbejdsløshedskasse. Det vil sige, at hvis du en dag bliver fyret, så er du sikret økonomisk ved at være medlem af en a-kasse. Og så følger der generelt bare en række andre fordele med, som kan hjælpe dig, hvis uheldet er ude. Derfor bør du huske at sikre din fremtid allerede nu.

7 ud af 10 danskere er medlem af en a-kasse
I Danmark er det helt frivilligt, hvorvidt du vil være medlem af en a-kasse. Men det er dumt at lade være. Ifølge danskeakasser.dk har syv ud af 10 danskere været medlem af en a-kasse siden 2009. Det viser AK-samvirkes nyeste medlemstal. Og det i sig selv er fornuftigt. Men 30 % af de danskere, der er på arbejdsmarkedet, mangler stadig at blive medlem af en a-kasse. For hvorfor er det egentlig så fordelagtigt at være medlem af en a-kasse?

Når du er medlem af en a-kasse, er du som sagt økonomisk sikret i tilfælde af, at du en dag mister dit arbejde. Pludselig står du uden din månedlige indkomst og har svært ved at betale de faste udgifter. I den situation er det vigtigt at kunne læne sig opad en økonomisk støtte med det samme. Det kan du heldigvis, hvis du er medlem af en a-kasse. Du kan nemlig få udbetalt dagpenge, hvor du får langt bedre forudsætninger, end hvis du modtager kontanthjælp. Her følger nemlig flere fordele med, der kan sikre dig økonomisk på flere parametre.

Hvilke fordele følger der ellers med?
Udover at du modtager dagpenge, sørger din a-kasse for at varetage andre praktiske opgaver. Du får udbetalt feriedagpenge, sygedagpenge, forældreorlov og efterløn. Derudover tilbyder de fleste a-kasser, at du kan komme til en vejledende samtale, hvor du løbende får gode råd til at lykkes med at finde et nyt job. Det vil sige, at du får tilbudt sparring undervejs, mens du er ledig. Det er a-kassens opgave at sørge for, at du i fremtiden bliver endnu bedre stillet på arbejdsmarkedet. Derfor tilbyder de råd og vejledning, som du kan tage med dig, når du skal skrive jobansøgninger.

Hvis du endnu ikke er medlem af en a-kasse, men gerne vil finde en billig a-kasse, så kan du gøre det på flere måder. For det første kan du finde flere forskellige sammenligningssider på nettet, der giver dig et overblik over forskellige billige a-kasser. Her er det vigtigt, du kigger på de muligheder, som de respektive a-kasser tilbyder. Det er meget forskelligt, hvad du skal give om måneden for at være medlem.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Annoncørbetalt indhold

Send til en kollega

0.064