23948sdkhjf
Del siden
Annonce

KAESER siger velkommen til fremtiden

KAESER KOMPRESSORER’s nye modulære koncept er en teknologisk landvinding inden for kompressorstyring. Velkommen til Sigma Control 2 - Indbygget intelligens

Der er nu gået over 10 år, siden den Coburg-baserede leverandør af trykluftsystemer præsenterede sin banebrydende Sigma Control - den indbyggede kompressorstyring, den innovative kompressor-computer. Integreringen af en industri-computer i alle kompressorer som standard reducerede med ét omkostningerne forbundet med kompressorstyring betydeligt og åbnede samtidig mulighed for sammenkobling af separate enheder og master-kontrolsystemer. Det gennembrud udgør grundlaget for den integrerede systemtilgang til trykluftproduktion, vi ser i dag, ved at skabe grobund for konstante fremskridt og forbedringer inden for energiforbrug og driftssikkerhed af komplekse trykluftsystemer.

Forbedret kommunikation og effektivitet

Kernen i Sigma Control, KAESER’s kompressorstyringsenhed er dens evne til at optimere energieffektivitet og kommunikere let og ubesværet, såvel internt med kompressoren som eksternt med master-kontrolsystemer. Det er derfor ikke overraskende, at KAESER's udviklingsingeniører overførte disse fremragende egenskaber til den nye generation Sigma Control 2 eller SC2, som det også kaldes. For at gøre Sigma Control 2 endnu mere alsidig og anvendelig end sin forgænger, har KAESER’s udviklingsingeniører designet et innovativt modulært koncept til SC2, som skaber en arbejdsdeling mellem den centrale kontrolenhed og de separate input/output-moduler. Dette unikke koncept gør SC2 endnu lettere at vedligeholde og kommunikere med.

Sigma Control 2 er udstyret med sin helt egen webserver, som muliggør direkte kommunikation med kompressoren over intranet/internet. Det betyder f.eks., at KAESER’s Teleservice-funktion gør det muligt at kalde og tilrette kode-beskyttede kompressor-indstillinger og driftsdata fra enhver PC med en internet-browser, uden at det er nødvendigt at investere i nyt, dyrt software. Kompressordrift og -vedligeholdelse er dermed gjort endnu mere brugervenlig, og det samme gælder overvågning af omkostnings- og energieffektiviteten.

Sigma Control 2 kommunikerer internt med kompressoren via input/output-moduler, som er skræddersyet med forskellige input, output og skærmbaserede knapper for at leve op til de konkrete behov, vi ser inden for de forskellige kompressor-serier. Dette fremtidssikre koncept tilbyder derfor stor fleksibilitet.

Brugervenlig og driftssikker

Det er ikke kun kompressoren, der nyder godt af SC2’s hurtige og effektive kommunikation; den er også til fordel for brugerne. Det store betjeningspanel er domineret af en 256x128 pixel stor, gråtonet LCD skærm med LED baggrundsbelysning, hvor plaintext-meddelelser fremstår letlæselige på otte linjer med plads til 30 tegn på hver. Ni LED lamper viser øvrige driftsparametre og -forhold, og 13 membran-taster mærket med letforståelige ikoner sikrer ufejlbarlig indtastning af de forskellige kommandoer.

Betjeningspanelet kommunikerer direkte med det centrale kontrolsystem, kernen i Sigma Control 2. Der er fire grænseflader for aktiv og passiv kommunikation.

1. Med kompressoren (IO-BUS for op til seks I/O moduler)
2. Med Sigma Frequency Control’s omdrejningsstyring. Denne funktion muliggør brugen af ubegrænset variabel frekvensstyret styring af omdrejningshastigheden, ikke kun for så vidt angår kompressorens drivmotor, men også for så vidt angår de elektriske ventilationsmotorer
3. Med internettet og/eller computernetværk (via Ethernet, 10/100 Mbit/s, RJ45)
4. Med brugerens forskellige styringssystemer via de tilgængelige plug-in kommunikationsmoduler: Profibus, Modbus, Profinet eller Devicenet

Kort og chips

Let og ubesværet dokumentation af alle driftsforhold og -parametre er en kritisk faktor, når det drejer sig om at sikre optimal kompressorydelse til enhver tid. Denne vigtige opgave løses af hukommelsesfunktionen, der leveres som standard med SC2. Hukommelsesfunktionen gør det muligt hurtigt og enkelt at uploade data til en computer via den indbyggede SD-kortholder. Den samme kortholder gør det også muligt at overføre og installere software-opdateringer i SC2 ved hjælp af det inkluderede SD kort. Dette gør det muligt at udføre opdateringer hurtigt og at bevare alle driftsindstillinger.

Sigma Control 2 har desuden et højt sikkerhedsniveau pga. den indbyggede RFID funktionalitet (Radio Frequency Identification). RFID-teknologien gør det muligt for brugere og/eller KAESER servicemontører at logge på uden at kompromittere sikkerheden og sikrer systemet mod uautoriserede ændringer eller uautoriseret drift. Denne sikkerhedsegenskab er tilføjet for yderligere at standardisere servicearbejde for at sikre høje kvalitetsstandarder og yde kontinuerlig kvalitetsgaranti for servicearbejde.

KAESER skruekompressorer er allerede ved at blive udstyret med den nye Sigma Control 2 styringsenhed, som med tiden vil blive standard for alle serier.

Kaeser Kompressorer A/S
Skruegangen 7
2690 Karlslunde
Greve Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18295040
P nummer: 1003244423

Send til en kollega

0.079