23948sdkhjf

Problemfri udskiftning af vandbehandlingsanlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Silhorko-Eurowater A/S

På kraftvarmeværker er servicering af vandbehandlingen nærmest hjertekirurgi. Med det rette udlejningsanlæg fra SILHORKO, fik Maabjergværket foretaget en komplet udskiftning af deres vandbehandlingsanlæg, helt uden driftsforstyrrelser.

Lidt uden for Holstebro ligger Maabjergværket (MEC), der er et kombineret affalds- og biomassefyret kraftvarmeværk, som leverer fjernvarme og el til husstande i Holstebro og Struer kommuner. Siden idriftsætningen i 1993 har et vandbehandlingsanlæg, bestående af RO med efterfølgende service-regenereret mixed-bed, fremstillet deionat til kraftværkets højtrykskedel.

Vandbehandlingsanlægget havde desværre i sin levetid nogle meget høje driftsudgifter, så da maskinmester Jørgen Pors-Nielsen i 2018 blev driftsmester for turbinedrift og vandbehandling, blev der besluttet at tage hånd om det.

Nyt anlæg med RO og EDI
Det nye vandbehandlingsanlæg fra SILHORKO består af et double-pass omvendt osmoseanlæg (DPRO), efterfulgt af et EDI-anlæg, et elektrisk regenereret mixed-bed-anlæg, der anvendes til totalafsaltning af vand.

Opgraderingen fra single-pass til et double-pass anlæg medfører en langt bedre drift af EDI-anlægget, hvilket medfører signifikant længere driftstid mellem regenerationer for det efterfølgende mixed-bed-anlæg.

Fra gammelt til nyt - uden driftsstop
Udskiftning af et vandbehandlingsanlæg, hvor det behandlede vand anvendes til turbinedrift, er ikke noget, man bare lige gør. Driftsstop og nedlukning af kedler er en alvorlig operation, der kan tage meget lang tid – driftsforstyrrelser som et kraftvarmeværk meget gerne vil undgå.

Læs mere: Udlejningsanlæg fra SILHORKO

Derfor var det nødvendigt at finde en midlertidig løsning til at levere den rigtige vandkvalitet under udskiftningsarbejdet. I dette tilfælde passede MECs vandbehov godt med en RO-containerløsning i kombination med et eksternt mixed-bed anlæg.

Indsættelsen af det midlertidige anlæg forløb, ifølge Jørgen Pors-Nielsen, fuldstændig gnidningsfrit og helt uden driftsforstyrrelser – en situation, han ikke mener at have oplevet før. Faktisk erfarede han også, at udlejningsanlægget i både drift og styring fungerede bedre end det eksisterende anlæg.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Silhorko-Eurowater A/S

Århusvej 79, Stilling
8660 Skanderborg
Danmark
Silhorko-Eurowater A/S

Send til en kollega

0.109