23948sdkhjf

Stjer­ne­de­signer ud­vik­ler UV-mø­bel på re­kord­tid

| Medlemsnyhed | Indrykket af EFSEN UV & EB TECHNOLOGY (Efsen Engineering A/S)

Corona og UV-lys forbinder man måske ikke med designmøbler. Men da corona-pandemien brød ud og krævede desinficering af alle hænder og flader, fik direktør Thomas Efsen en lys idé.

 Sammen med stjernedesigner Kasper Salto fik de to på rekordtid konstrueret et designmøbel, der ud over at se godt ud, fjerner virus og bakterier og overflødiggør den stramme spritlugt ved hjælp af UV-lys.

Den danske designer Kasper Salto brugte fire år på at udvikle en stol til Fritz Hansen. Og FN-stolen ”Council Chair” designet med Arkitekt Thomas Sigsgaard tog ca. to år at produktudvikle.

Det er med andre ord ikke unormalt, at godt design kan tage nogle år at komme frem til.

Men designeren, der er kendt som stole-aficionado og dommer i tv-programmet Danmarks næste klassiker, der handler om møbeldesign, designede en innovativ UV-bænk for den etablerede danske virksomhed Efsen på rekordtid.

”Det slog gnister,” siger Kasper Salto, om samarbejdet bag det designmøbel, der kan desinficere telefoner, laptops, legetøj og meget andet med UV-lys.

Fra første opkald fra ejer og direktør i Efsen UV, Thomas Efsen, i maj 2020, til samme ejer kunne levere de første bænke i november, er der gået seks måneder – en designsprint, der aldrig er set mage hos hverken Thomas Efsens virksomhed eller Kasper Saltos designvirksomhed i eget navn.

 ”Det er hele præmissen, at vi har ikke fire år,” som Thomas Efsen siger.

Her er historien om, hvordan det kunne lade sig gøre. Læs hele historien her.

Du kan også få yderlig information om UV BENCH på hjemmesiden her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Billeder & videoer

UV BENCH_BY SALTO EFSENUV BENCH_BY SALTO EFSENUV BENCH_BY SALTO EFSENUV BENCH_BY SALTO EFSENUV BENCH_BY SALTO EFSEN

Send til en kollega

0.078