23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robotter og dispenseringsteknologi = Perfekt match

Kundecase: Automatiseret fedtpåføring - præcist og pålideligt med udstyr fra preeflow

TQ Systems fremstiller collabarative robotter, der samler sig selv - blandt andet ved hjælp af preeflows dispenseringsteknologi. De præcise dispensersystemer eco-PEN og eco-SPRAY sørger for eksempel for smøring af gear. Grundideen med at lade robotterne bygge sig selv opstod hos TQ ud fra spørgsmålene: Der er manuel produktion og fuld automatisering - men hvad er der imellem? Hvordan kan virksomheder blive mere produktive, mens de forbliver fleksible og omkostningseffektive?

 Følgende trin implementeres nu af robotterne:

  • Automatiseret skruning: Skruerne indsættes manuelt; en robot skruer dem fast. Resultatet er af højere kvalitet end en fuldstændig manuel proces.
  • Test af elektronik: Hver komponent testes individuelt under produktionen. Indtil nu var dette en manuel proces. Fra nu af kan robotten gøre det alene ved hjælp af et kamerasystem.
  • Spray: En gearkasse sprayes med fedt. I den tidligere manuelle proces var påføringen af ​​smøremidlet relativt upræcis. Her bruges nu en eco-SPRAY-dispenser og resultatet overgår forventningerne.
  • Dispensering: En fedtperle dispenseres i samlinger eller robotakser. Her bruges en eco-PEN dispenser

På grund af robotternes samarbejde med den gennemprøvede dispenseringsteknologi fra preeflow er både spraypåføring og smøring nu rent og processikkert.

Vores preeflow mikrodispenseringssystemer var allerede i brug hos TQ i diverse kundeapplikationer inden automatiseringen, men det er først fornyligt, at de er begyndt at blive brugt i kombination med robotterne. Og på grund af de gode erfaringer fra tidligere brug, blev begge systemer altså kombineret med hinanden:

Specifikationen for dispenseringsteknologien, der skulle bruges, var en dispensering, der skulle være nøjagtig til en tiendedel gram. Og det skulle være absolut pålideligt og gentageligt.
TQ siger: "Vores udgangspunkt var, at vi havde en manuel produktion, hvor smøring skulle implementeres meget præcist. En medarbejder påførte fedt i det tiendedels gram interval ved hjælp af et tidstrykssystem og ved hjælp af en vægt". Men det var netop her, hvor de svage områder var: På den ene side var der spørgsmålet om hastighed. Den rent manuelle anvendelse og kontrol via en vægt resulterede ofte i tidsforsinkelser.
På den anden side var der spørgsmålet om dispenseringspræcision - hvor på komponenten skal fedtet påføres? Dette var et særligt vigtigt skridt, men det kunne ikke gøres manuelt med den nødvendige præcision.

Derfor spurgte TQ sig selv: Hvordan kan dette trin automatiseres?  Enten med hensyn til den nøjagtige påføringsmængde eller i betragtning af procesnøjagtighed og i sidste ende kvaliteten af ​​slutproduktet. "Vores mål var at bruge preeflow dispenserne til at dispensere materialerne med absolut repeterbarhed og anvende den præcise doseringsmængde på det nøjagtige sted". På grund af TQ's tidligere erfaring med preeflow var virksomheden i stand til at overbevise sig selv om dispensernes kvalitet og pålidelighed tidligt i processen, og vidste derfor, at dispenserne var perfekt egnede til formålet. Målene blev opfyldt og implementeret perfekt.

I øjeblikket bruger TQ en eco-SPRAY og en eco-PEN dispenser samt flowplus og flowcreen dispenseringsteknologi. Følgende video giver et indblik i produktionsprocesserne ved TQ, og viser vores preeflow dispensere i action: https://youtu.be/VBJRnoapB9M

Er du interesseret i at vide mere? Så kontakt os gerne på info@scanmaster.dk

SCANMASTER

Scanmaster er Skandinaviens mest udviklings- og serviceorienterede leverandør af unikke doseringsløsninger til ethvert industrielt behov i rette tid og kvalitet.

Du har behovet, vi har løsningen!

www.scanmaster.dk

ViscoTec Nordic ApS
Svogerslev Hovedgade 48, 1
4000 Roskilde
Roskilde Kommune
Danmark
CVR nummer: DK18075970
P nummer: 1001425362

Kontaktperson

Mia Stenholm Nogel
Salg & Marketing
mia.nogel@viscotec-nordic.com

Send til en kollega

0.125