23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny IFS Food version 7

Der er kommet en ny IFS Food version 7, som kan anvendes fra 1. marts 2021, og er gældende fra 1. juli 2021.

”IFS står for International Featured Standards”, fortæller Camilla Fibiger Gausdal. ”Der findes en del forskellige IFS standarder for fødevarebranchen, transport og nonfood. IFS standarderne bruges bredt igennem forsyningskæden f.eks. af producenter i fødevarebranchen, logistikvirksomheder og handelsvirksomheder”, fortsætter Emilie. ”Der er kommet en ny IFS Food version 7, som kan anvendes fra 1. marts 2021, og er gældende fra 1. juli 2021. Ændringer er bl.a. at der anvendes mere tid onsite og at hver 3. audit er unannounched”.

Bag standarderne står en organisation af detailkæder fra Tyskland, Frankrig og Italien. Det er f.eks. kæder som REWE, EDEKA, Aldi, Lidl, Spar, COOP Schweiz og Italien, Carrefour og mange flere. Der er en halv snes standarder under IFS og de mest anvendte i Danmark er IFS Food, IFS Wholesale / Cash & Carry, IFS Logistics og IFS Broker.

IFS Food

IFS Food er standarden for dem, der producerer, forarbejder eller pakker fødevarer. Standarden kræver et implementeret ledelsessystem til sikring af produkt- og fødevaresikkerhed.

IFS Wholesale / Cash & Carry

IFS Wholesale / Cash & Carry Standarden er udviklet til engrosvirksomheder eller Cash & Carry virksomheder. Disse 2 typer virksomheder anser IFS som et vigtigt forbindelsesled mellem producenter og kommercielle kunder. Derfor ser man også en risiko under håndtering af fødevaren ved handel eller håndtering, f.eks. pakning af varen. Der anvendes skræddersyede tjeklister.

IFS Logistics

IFS Logistics bruges af virksomheder, som håndterer fødevarer og nonfood og som er en del af logistikken. Standarden kan benyttes af alle, der transporterer: lastbil, tog, skib, fly og alle andre former for transport. Derudover er der håndteringen på lager og oplagring samt af- og pålæsning.  Det er ikke et krav både at have lager og transport med i certificeringen. Det er muligt at certificere transport eller lager alene.

IFS Broker

IFS Broker kan kun anvendes af handelsvirksomheder, som står for køb og salg. Leveringen af varen foregår uden om handelsvirksomheden direkte til egne kunder, uden at de nogensinde er kommet i kontakt med produktet.

Vil du have nogle gode råd, før du går i gang, kan du læse mere her

Du er også velkommen til at ringe til os eller skrive en besked her

Vicath EQ ApS
Agerhatten 5A
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK32662277
P nummer: 1015733590

Kontaktperson

Camilla Fibiger Gausdal
Direktør
+45 63154444 cg@vicatheq.dk

Send til en kollega

0.047