23948sdkhjf

Året der gik - et tilbageblik på 2020

| Medlemsnyhed | Indrykket af AVN Gruppen

En pose med blandende bolsjer for AVN Gruppen.

Det er den fornemmelse, koncerndirektør for AVN Gruppen, Ole Krabbe sidder med, når han ser tilbage, på året der gik.

- Året 2020 har været en bittersød pille at sluge på mange måder. En årrække med solide millionoverskud er væk og afløst af et underskud.

Hårdt ramt branche
Hydraulikbranchen har været præget af afmatning og dalende oliepriser.

- Afmatningen har selvfølgelig haft en indvirkning på vores hydraulikforretning.

Vi har opkøbt flere hydraulikvirksomheder, for at være lokalt forankret og tæt på kunderne. I dag er vi 70 hydraulikmedarbejdere og har egne værksteder i næsten hver afkrog af Danmark samt en hydraulikbutik i Ålborg og 25 hydraulikservicebiler.

Det siger næsten sig selv, at sådan en vækststrategi koster noget at iværksætte.

Nu er hydraulikselskaberne blevet trimmet, og selvom AVN Hydraulik i det seneste årsregnskab, kom ud med et større minus, så ser fremtiden heldigvis bedre ud end forventet.

Store projekter
- Der arbejdes i øjeblikket på flere større projekter, hvor der skal opbygges hydrauliksystemer og udføres rørinstallationer, og der er samtidig godt gang i vores hydraulikservice og hydraulikreparationer, så jeg er fortrøstningsfuld, hvad angår hydraulikaktiviteten fremadrettet.

Lyspunkter
AVN Teknik formåede at gå ud med et pænt plus, hvilket primært kan tilskrives fremgang i næsten alle forretningsområder.

Det har især været ordre på industri-aktuatorer, som har løftet omsætningen i området Automation.  Hos produktionsteknik har der været bestykninger, af spåntagende værktøjer, til CNC-maskiner, og flere montageprojekter til vindmøllebranchen er også blevet afsluttet.

Den høje aktivitet i forretningsområderne - på trods af corona - har i den grad holdt hånden under AVN Teknik.   

AVN Pladeteknik var i fuld gang med TRUMPF maskininstallationer, da Danmark blev lukket ned og blev derfor tvunget til at skyde en del installationer og ordrer ind i det nye regnskabsår. Der er dog solgt TRUMPF maskiner, som venter på installation i det nye år.   

- Situationen taget i betragtning, så ser det fornuftigt ud for AVN Gruppens selskaber på trods af Corona.
Der er ingen tvivl om, at lønkompensationen har hjulpet os igennem. Vi har haft 30% af vores medarbejdere sendt hjem på hjælpepakker, så jeg er meget taknemmelig for den hjælp AVN Gruppen har modtaget.

Business as usual
- Corona smitten har haft stor påvirkning på, hvordan vi driver vores forretning.

AVN Tekniks deltagelse til dette års Automatik messe i Brøndby Hallen blev afviklet under Corona restriktioner med begrænsninger på besøgsantal. Selvom det blev en anderledes messe, så havde jeg indtryk af, at de besøgende og udstillerne var glade for at kunne mødes med hinanden - ansigt til ansigt.

Online møder
Skærpede besøgsrestriktioner hos kunderne har gjort, at vi nu afholder mange kundemøder online via ”Teams”.
Det er en anderledes måde at tænke forretning på.

Vi behøver ikke hver gang at skulle køre til Ålborg for et kundemøde.
Du kan sagtens sidde på kontoret og afholde mødet via ”Teams”. Det er både godt for miljøet og sparer en masse tid, som kan anvendes på andre opgaver.

Virtuelle møder er et godt supplement, men vi vil nu helst sidde fysisk sammen med vores kunder i nærheden af deres produktion. Det giver altså noget helt andet at kunne gå ud til maskinerne og se på en opgave, der skal løses.

Hverdag med Corona
- Lige nu er Corona en del af vores hverdag, og vores udekørende konsulenter og servicemontører har en god dialog med vores kunder omkring, hvordan vi bedst passer på hinanden og overholder sundhedsmyndighedernes retningslinjer, så alle kan føle sig trygge – indtil vi forhåbentlig snart kan lægge Corona pandemien bag os i det nye år.

Glædelig jul og godt nytår
- Jeg vil gerne benytte denne lejlighed til at ønske både medarbejdere, kunder og samarbejdspartnere en rigtig glædelig jul og godt nytår - pas godt på jer selv.

Sådan afslutter koncerndirektør Ole Krabbe sit tilbageblik - på året der gik.  

Medlemsnyhed

Indrykket af
AVN Gruppen

Dalager 1-5
2605 Brøndby
Danmark
AVN Gruppen

Send til en kollega

0.078