23948sdkhjf

Spørgsmål du SKAL stille din leverandør

| Medlemsnyhed | Indrykket af tracezilla ApS

Hvis der er noget, du skal prioritere højt i din fødevarevirksomhed, er det partnere, du kan stole på. Men det kan være svært at vide, hvad man skal tjekke. Derfor giver vi dig de spørgsmål, du bør stille til en leverandør, inden I skriver kontrakt.


Du ved det godt.

Du skal være omhyggelig med godkendelsesprocessen af din kommende leverandør, så du har styr på sporbarhed, levering og råvarerne.

Leverandøren skal naturligvis kunne give dig en god pris og levere, som du har brug for. Men en god pris og fleksibel levering gør ikke en god leverandør. Der skal mere til.

Før du kan indgå en aftale med en leverandør skal du tjekke vedkommende grundigt. Så du kan stå ved dine varer i den sidste ende.

Derfor har vi samlet de seks vigtigste spørgsmål, du bør stille til din kommende leverandør.

Lad os bare hoppe direkte til dem

 1. Har leverandøren de certifikater, du har brug?

Du har brug for at din leverandør har styr på sine certifikater. Det er nemlig dig, der har ansvaret for gyldige certifikater – både dine og dine leverandørers.

2. Er leverandøren godkendt til konsum?

Dokumentation er alfa omega for at drive en fødevarevirksomhed. Derfor skal du tjekke om din leverandør har styr på godkendelsen til konsum.

 3. Har leverandøren et godkendt system til styring af sporbarhed?

Hvis du skal have styr på din sporbarhed (og det skal du :-)), skal du også kunne dokumentere din leverandørs sporbarhed. Derfor er det afgørende for din tryghed, at din leverandør har et system til styring af sporbarheden.

 4. Er der tilfredsstillende næringsdeklaration på råvaren?

Er din kommende leverandør grundig med at angive næringsdeklarationer, er I godt på vej til et smukt venskab. Er det derimod sjusket, kan du se frem til at bruge meget af din kostbare tid på at hente de rette oplysninger. Så det kan være en god grund til at lede videre efter en anden leverandør.

 5. Kan leverandøren levere de nødvendige mængder?

Når først du har gang i biksen, er det afgørende, at du kan blive forsynet med råvarer.

Så selvom en potentiel leverandør lover både guld og grønne skove, skal du undersøge om leverandøren rent faktisk kan levere de lovede mængder.

 6. Hvad er leveringstiden?

Inden du trykker en ny leverandør endeligt i hånden, skal du tjekke leveringstiden på varerne. Få afklaret om der tidspunkter eller omstændigheder, hvor du skal forvente forlænget leveringstid? Og hvor lang tid er det så?

 Det var de seks spørgsmål, du bør stille din kommende leverandør.

 Svarer dit leverandør-emne tilfredsstillende på ovenstående spørgsmål, kan du roligt gå videre med et samarbejde.

 Følg op på jeres aftale

Nu du har taget dig tiden til at være grundig med godkendelsen af din kommende leverandør, kan du lige så godt bruge den information, du og leverandøren har lavet til at bygge en god handelsaftale på. Her kan du referere til den lovede leveringstid, certifikat og styring af sporbarhed.

Ovenstående spørgsmål kan udgøre en fin skabelon, som indeholder de krav, du har til din leverandør i en handelsaftale.

Med klare aftaler og en god kontrakt, er du godt på vej til et frugtbart samarbejde med din leverandør.

Så har du ro i maven og tid til at fokusere på at udvikle din forretning.

tracezilla hjælper med at styre aftaler

I tracezilla er det muligt både at lave certifikatstyring af de enkelte leverandørers certifikater, og få advarsler, hvis certifikater er ved at udløbe, og der kan tilføjes forskellige lokationer og kontakter til den enkelte leverandør.

 Proceduren for leverandørgodkendelse hører under dét der i egenkontrol-termer hedder Gode Arbejdsgange (GAG).

I tracezilla har vi udviklet et modul (Tasks and Controle) i tracezilla, der kan hjælpe dig med godkendelsesprocessen af leverandører.

tracezilla er udviklet specielt til styring af fødevarevirksomheder. VI ved hvad der skal til for at drive fødevarevirksomhed.

 Klar til at prøve tracezilla?

PRØV GRATIS I 14 DAGE

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
tracezilla ApS

Skæringvej 88
8520 Lystrup
Danmark
tracezilla ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.062