23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Værd at vide om overfladebearbejdning af rustfrit stål

De særlige egenskaber gør rustfrit stål interessant for alle brancher verden over, hvor rustbeskyttelse og hygiejne spiller en vigtig rolle.

Rustfrit stål eller „ikke-rustende og syrefast stål“ kan nu se tilbage til en historie på næsten 100 år. Den industrielle succeshistorie begyndte med patentregistreringen for stål med „høj modstandskraft mod korrosion“ i 1912. Ud fra denne legering, der blandt fagfolk kendes som „krom-nikkel-stål“, opstod således en egen materialegruppe på over 120 typer, som er ufølsomme over for syre og lud. 
Dette sikres især ved legeringsbestanddelenes egenskaber:
- Krom gør stålet rustfrit
- Nikkel øger modstandsdygtigheden overfor syrer
- Molybdæn forstærker den positive virkning af krom
- Vanadium forfiner legeringen og øger bearbejdningsevnen
De værdifulde stål-typeegenskaber bevares:
- Meget fast ved ekstrem elasticitet, slidstærk
- Kan bearbejdes, svejsebar
- Temperaturbestandig, ledende

Men når det drejer sig om rustfrit stål er det ikke alt, der er rustfrit, som skinner: For tvært imod antagelse er rustfrit stål ikke principelt undtaget fra korrosion. Det, der er afgørende, er legeringspartnerne og deres kontakt med stålets overflade. Hvis der er jernholdige ferritiske metaller til stede, kan rustfrit stål også ruste – flyvende rust eller endda dyb korrosion er i så fald ikke udelukket. Ved kontakt med ilten fra de omgivende medier (luft, vand og andre stoffer)
danner ståloverfladen et tyndt, kun få atomlag tykt gennemsigtigt lag af kromoxid (passivering). Dette lag beskytter det underliggende stål mod yderligere kemiske påvirkninger.

Du kan finde interessante fakta om overfladebehandling af rustfrit stål HER.

Hoffmann Group Danmark

Hoffmann Group
Herbert-Ludwig Str. 4
28832 Achim
Tyskland
CVR nummer: DE812098341

Kontaktperson

Send til en kollega

0.047