23948sdkhjf

Mindre madspild i Rebild Kommune

| Medlemsnyhed | Indrykket af Kraftvaerk Foodtech ApS

Opskriften på mindre madspild er først og fremmest bedre datahåndtering. Sådan lyder det fra produktionsleder Brian Pedersen fra Rebild Kommunes produktionskøkken, der tilbereder mad til kommunens borgere med demens, sclerose og en høj alder.

Alle, der har haft gæster til middag ved, at nogle ikke spiser kød, nogle er laktoseintolerante, mens andre bare ikke kan lide smagen af koriander. Nok kan det være besværligt, men det er intet at sammenligne med mængden af notater, når man som produktionskøkkenet i Rebild skal servere mad til knap 300 mennesker dagligt, der har muligheden for at spise, det de vil. Medmindre man sætter det hele i system. Dankost Pro er designet til, at køkkenpersonalet bruger tiden bedre, samtidig med at det sikrer, at alle interessenter kan få et overblik over budgetstyring, bemandingsbehov, produktionsplan og varedeklaration.

”Vi fik al den nødvendige support via et kompetent supportteam fra Kraftvaerk Foodtech. Nu ser vi kun fordele. Hver gang vi producerer en portion mad, ved vi, at der ikke har været spild forbundet med produktionen”  fortæller Brian Pedersen, produktionsleder, Rebild Kommune

Efter implementeringen af Dankost Pro har opskriftshåndteringen, menuplanlægningen og beregning af indkøb sikret, at køkkenet kun køber det ind, de rent faktisk har brug for. Dankost Pro frigiver ressourcerne til, at tiden kan bruges på anden end håndtering af disse.

Fra håndskrevne noter til ét system
Med digitaliseringen er køkkenet blevet effektiviseret i en grad, at der nu er overskud til at udvikle nye opskrifter og eksperimentere med fx gratinkost. Med Dankost Pro foregår alt i dag 100 % digitalt, så risikoen for manuelle fejl og mangler er reduceret væsentligt. Et smart labelsystem med næringsindhold og giver informationer om hvad borgeren spiser, som bruges til forebyggelse af underernæring. Dankost Pro udarbejder også dokumentation og deklarationer til Fødevarekontrollen.

Fødevarebudgettet reduceret med 12 % svarende til 13.000 kr. om måneden, som køkkenet i stedet kan bruge til at øge madglæden. Samtidig bruger køkkenchefen en dag mindre om ugen på opskriftshåndtering, nu når alt er sat i system. Det effektuerer sig i, at køkkenchefen i dag har 20 % mere tid til at innovere og videreudvikle opskrifter. Det har også resulteret i mindre madspild, der er reduceret til et minimum. Det, der bliver tilberedt i køkkenet, bliver også serveret. De menuer, der bliver serveret, bliver i langt større grad spist, fordi det er bestilt ud fra individuelle behov.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Kraftvaerk Foodtech ApS

Prags Boulevard 80, 4. sal
2300 København S
Danmark
Kraftvaerk Foodtech ApS

Send til en kollega

0.062