23948sdkhjf

Digitalt værktøj skal hjælpe danske startups

| Medlemsnyhed | Indrykket af Matilda FoodTech Danmark

Kraftvaerk Foodtech har lanceret Dankost Declaration & Labeling til startups, der skal hjælpe spirende fødevareproducenter med de lovpligtige deklarationer, så de kan bruge ressourcerne klogere.

Der sker meget med vores fødevareproduktion i disse tider. Forbrugerne vender sig i stigende grad mod de sundere, mere bæredygtige og bedre fødevarer. Men de spirende ildsjæle, der ønsker at starte nye og innovative fødevarevirksomheder op, bliver mødt med mange og indviklede lovkrav til næringsdeklarationer, der kan tage pusten fra de fleste. Det vil Kraftvaerk Foodtech lave om på, med lanceringen af Dankost Declaration & Labeling til startups: ”Vi ønsker at bidrage til udviklingen på den danske fødevarescene, så vi kan få flere og bedre produkter i handlen, både i Danmark og internationalt. Ved at lancere denne løsning håber vi at kunne hjælpe nye virksomheder med det fødevareadministrative, så de kan bruge ressourcerne klogere ” siger adm. direktør i Kraftvaerk Foodtech, Lars Lytton Kejser.

Giver løsningen væk – næsten da
En af de mange udfordringer, de nye producenter ofte støder på, er kravet om deklarationer på færdigpakkede fødevarer. Det er en både tidskrævende og udfordrende kerneopgave, der skal løses for at leve op til gældende lovkrav. Mange af de store, førende fødevarevirksomheder, som fx Lagkagehuset, Summerbird og Orkla Foods, har allerede taget Dankost Pro til sig, som en fast del af deres daglige værktøjskasse. Men som nystartet fødevarevirksomhed, har man ofte investeret de fleste midler i selve produktudviklingen, og pengene kan være små til de vigtige deklarationer. Netop derfor har Kraftvaerk Foodtech valgt at lancere Dankost Declaration & Labeling til startups:

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi ikke kommer til at tjene penge på at tilbyde denne løsning til startups, da vi praktisk talt giver vores produkt væk til de nye og helt små fødevareproducenter. Men vi har et håb om at kunne være katalysator for fødevareudviklingen, og at kunne vokse sammen med virksomheden. Og ja, også at skabe et overskud sammen – på sigt” siger Lars Lytton Kejser.

Små fejl kan få store konsekvenser
Mens opgaven med næringsdeklarationer kan løses på et utal af måder, er nogle mere effektive end andre. Som fødevareproducent i den spæde opstartsfase kan det synes ligetil at bruge de værktøjer, der er lige ved hånden, til håndteringen af ingrediensliste, næringsdeklaration og økonomihåndtering. Men hvad der i starten kan virke som det oplagte værktøj kan hurtigt vise sig utilstrækkeligt, og opgaven kan vokse sig over hovedet på en og blive uoverskuelig. Og det kan få store konsekvenser for en spirende virksomhed:

Flere af vores brugere har tidligere arbejdet med deres næringsdeklarationer i værktøjer, der ikke er skabt til at håndtere fødevaredata som fx Excel, der skal opdateres mange forskellige steder. Hvis de så får ny leverandør på et produkt, har de skullet opdatere 4-5-6 forskellige steder, bare på det ene produkt. I bedste fald giver det rod i deklarationerne – i værste fald salgsstop og bødeforlæg” siger Lars Lytton Kejser.

Nemt at knække nakken
For enhver ny i branchen kan det vise sig svært at finde sit ståsted på madscenen. Hvis der bruges for meget tid på vedligehold af deklarationer og sørge for, at de overholder kravene, kan det være vanskeligt at finde tid til andre opgaver – fx markedsføring, møde nye kunder, videreudvikle produkter og alle de andre opgaver, der også følger med. Det er derfor håbet for Kraftvaerk Foodtech, at de nye virksomheder vil tage godt imod Dankost Pro til startups, og det er uanset om man er fødevareproducent, cateringvirksomhed eller noget helt tredje i fødevarebranchen:

 ”Det er nemt at knække nakken, i de mange krav til næringsdeklarationer. Derfor er det også vigtigt, vi ikke bare slipper vores nye brugere, så snart de har fået programmet, men at vi tager dem i hånden igennem hele processen med deklarationerne. Dankost Pro til start- ups indeholder derfor både opstartsvejledning, undervisning og support af fagfolk for en god og tryg opstart. Det håber vi kan være med til at give et boost til de nye i fødevarebranchen, så de kan bruge deres vigtige tid klogere ” afslutter Lars Lytton Kejser.

 Med fingrene i maden
Kraftvaerk Foodtech tilbyder services til hele fødevareindustrien og udbyder fødevaresystemet Dankost Pro, og servicerer mere end 220 kunder i hele Norden, fordelt på, at cirka halvdelen er fødevareproducenter og halvdelen er storkøkkener, kantiner og hospitalskøkkener. Blandt brugerne af Dankost Pro findes bl.a. Lagkagehuset, COOP, Kohberg, Summerbird og Orkla Foods Danmark, samt hospitaler i bl.a. Region Syddanmark og Region Sjælland og kommuner i hele landet.

 Teamet bag Kraftvaerk Foodtech har mangeårig erfaring med vejledning og digitalisering af fødevareproduktion med afsæt i praksiserfaring i storproduktion og hospitalskøkkener. Som en del af Kraftvaerk Group har Foodtech over 150 specialiserede kollegaer fordelt på fem forskellige lokationer i København, Aarhus, Helsinki, Stockholm og Skt. Petersborg.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Matilda FoodTech Danmark

Prags Boulevard 80, 4. sal
2300 København S
Danmark
Matilda FoodTech Danmark

Send til en kollega

0.095