23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Stjerneskuddet: En hyldest til den første mand i rummet

Vidste du, at stjerneskuddet er en dansk specialitet, der blev kreeret af Ida Davidsen som hyldest til den første mand i rummet, Juri Gagarin?

I 1961 blev den sovjetiske kosmonaut Juri Gagarin det første menneske i rummet. Bedriften var enorm, og anerkendelsen var stor verden over. Pludselig vidste alle, hvem Gagarin var. Han tog derfor ud i store dele af verdenen for at fortælle sin historie. Danmark måtte dog vente til 1962 med at få besøg af den sovjetiske superstjerne.

Da Gagarin satte fødderne i København, skulle han selvfølgelig forbi Danmarks ukronede smørrebrødsdronning, Ida Davidsen. Her siges det, at hun serverede det første stjerneskud for den berømte kosmonaut. Fiskefileterne var stablet på højkant på et stykke brød, så de lignede en rumraket, og ind imellem var der vedlagt lidt laks og rejer. Navnet blev stjerneskud. Til ære for den rumrejsende Gagarin. 

Efterfølgende er stjerneskuddet gået hen og blevet en dansk klassiker, når det kommer til smørrebrød. Den kan både spises i selskab med andre varianter af smørrebrød, men den fungerer i særdeleshed også selvstændigt som enten frokost eller aftensmad på mange restauranter.

Stillehavsspætter fra Dafgårds
Siden Ida Davidsen viste vejen i 1962, har opskriften udviklet sig en smule. Men fælles for alle varianter er, at fiskefileterne stadig er omdrejningspunktet – også selvom de ikke altid er stablet som en rumraket. Hos Dafgårds fås sprødstegte stillehavsspætter, der er utrolig velegnet til netop stjerneskuddet.

Fiskefileterne fra Dafgårds er lavet på hele 2 rødspættefileter, hvilket sikrer en fyldig og god smag. De er allerede sprødstegt og dermed klar til servering, når de er blevet varmet. Det er nemt og lige til for det professionelle køkken – uden at det går ud over smag og kvalitet.

Med Dafgårds stillehavsspætter kan Ida Davidsens hyldest til Gagarin holdes i hævd. Stjerneskuddet er i dag stadig utrolig populær, og der er intet, der tyder på, det vil ændre sig i fremtiden.

Q Foods og Falengreen varetager salget for Dafgårds. Hvis du vil høre mere om Dafgårds produkter og ikke mindst de sprødstegte stillehavsspætter, kan Q Foods konsulenterne altid kontaktes. 

Du finder kontaktoplysningerne her

Falengreen A/S
Niels Bohrs Vej 45
8660 Skanderborg
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK19944077
P nummer: 1004115987

Send til en kollega

0.032