23948sdkhjf

Sådan opbevarer du din spegepølse helt korrekt

| Medlemsnyhed | Indrykket af Falengreen A/S

Hvad er egentligt den mest hensigtsmæssige måde at opbevare sin spegepølse, og hvor længe kan den holde sig, når du først har taget hul på emballagen? Jan fra Højer Pølser giver dig svaret her

I over 120 år har Højer Pølser produceret pølser og røgvarer, og i dag drives familievirksomheden af 4. generation i form af Jan og Gerd Müller, der sætter en ære i at holde de stolte traditioner i hævd. De har fået slagterivarerne ind med modermælken, og det gør ondt i det faglige hjerte, når de hører, hvordan spegepølsen opbevares ude i de danske køleskabe.

Nu begynder du måske at overveje, om du er en af dem, der opbevarer din spegepølse forkert. Skal den ikke bare i en plastikpose? Eller måske i en bøtte? Svaret er et klokkeklart nej. Spegepølsen skal aldrig lukkes tæt i en beholder eller plastikpose.

”En spegepølse afgiver fugt, som vil blive til kondens i en plastikpose. Dette skaber grobund for bakterier, hvilket i sidste ende bidrager til, at holdbarheden forringes”, fortæller slagtermester Jan Müller.

I stedet handler det om at få den opbevaret et tørt og køligt sted. Men hvordan gør man så?

Korrekt opbevaring

”Du skal give din spegepølse lov til at ånde. Vi anbefaler derfor at smide plastikemballagen væk efter åbning og i stedet opbevare spegepølsen i enten madpapir eller køkkenrulle. Dette vil holde fugten væk og sikre optimale rammer for spegepølsen”, forklarer Jan Müller.

Ovenstående fif er godt for både smag og holdbarhed. Men selvom opbevaringen foregår efter disse forskrifter, kan der ikke siges en entydig holdbarhed efter åbning. Dette kommer meget an på, hvordan spegepølsen håndteres. Hvis den eksempelvis sættes på bordet i flere timer af gangen, vil det have negativ indflydelse på holdbarheden.

Skær derfor kun det antal skiver, du forventer at spise og læg derefter resten af spegepølsen tilbage i køleskabet. Ved at minimere pølsen temperatursvingninger maksimeres holdbarheden. Med disse tips in mente kan spegepølsen sagtens holde sig i en måned og ofte også mere i køleskabet.

Hvis dette ikke er nok, kan spegepølsen også fryses i en periode på 3 måneder. Her er en frysepose en nødvendighed. Husk dog at få pølsen ud af posen ved optøning og benyt i stedet de råd, der blev beskrevet ovenfor. Sådan sikres det, at både smag og holdbarhed er på sit optimale.

Hør mere om produkterne fra Højer ved at kontakte konsulenterne fra Q Foods, da Q Foods varetager salget på det danske marked. Kontaktoplysninger kan findes her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Falengreen A/S

Niels Bohrs Vej 45
8660 Skanderborg
Danmark
Falengreen A/S

Send til en kollega

0.066