23948sdkhjf

Projekt forbedrer livet for 100.000 mennesker verden over

| Medlemsnyhed | Indrykket af RS Components A/S

Løfte om fundraising over tre år vil sikre udvikling og implementering af en innovativ, off-grid vaskemaskine til humanitær brug

Electrocomponents plc har valgt The Washing Machine Project Foundation som sin første globale velgørenhedspartner og forpligter sig til at støtte projektet i tre år. Støtten omfatter også at opfordre koncernens medarbejdere, kunder og leverandører til at bidrage gennem fundraising og frivilligt arbejde.

The Washing Machine Project blev oprettet i 2018 af den britiske ingeniør Nav Sawhney efter et sabbatår i det sydlige Indien, hvor han var vidne til kvinder og børn, der brugte mange hårde timer på at vaske tøj i hånden. Han lærte, at 70 % af verdens befolkning ikke har adgang til en elektrisk vaskemaskine, og for mange er vask af tøj i floder, søer og spande den eneste løsning. Håndvask af tøj er en vigtig barriere for uddannelse for mennesker med lav indkomst og fordrevne mennesker rundt omkring i verden. Denne gentagne, krævende opgave, som kan tage op til 20 timer om ugen, fører ofte også til kroniske ryg- og ledsmerter.

Dette fik Nav til at udvikle en prototype til en overkommelig manuel vaskemaskine med håndtag, Divya. Det er den eneste maskine af sin art, og den blev udviklet til humanitære formål og kræver ingen elektricitet for at fungere. Det bruger en svinghjulmekanisme med tromle-i-tromle-teknologi og kombinerer vask og centrifugering. Den er designet til at være fremstillet af genanvendelige komponenter, der er lette af få fat i, og den er let at vedligeholde. Den kan betjenes og fastgøres hvor som helst og af hvem som helst. Brug af Divya reducerer den tid, der bruges på at vaske tøj, med 75 %, og kræver 50 % mindre vand. Den kan håndtere belastninger op til 5 kg, selvom den kun vejer 12 kg.

Nav og hans team hos The Washing Machine Project arbejder på at forbedre designet yderligere og at udvide dets humanitære, bæredygtige og uddannelsesmæssige indflydelse. Med flere anvendelsesmetoder, såsom skub, træk og med foden, bliver Divya Two lettere at bruge af mennesker med handicap. Den er også blevet optimeret til at kunne bruges, mens man sidder, for at reducere muskel- og ledbelastninger og fremme bedre kropsholdning.

Efter forsøg sidste år er 50 Divyas nu i brug i Jeddah 5-flygtningelejren i Mosul, Irak. I 2023 er planen at have mindst 7.500 maskiner til rådighed for udsatte familier og samfund i 10 lande, hvilket vil hjælpe omkring 100.000 mennesker.

For at kunne fortsætte arbejdet kræver projektet væsentlig finansiering. Det treårige partnerskab med Electrocomponents vil gøre velgørenheden i stand til at mindske byrden ved at vaske tøj for tusinder af hårdt ramte familier og samfund. The Washing Machine Projects innovative ingeniørløsning og vigtige mission vækkede Electrocomponents sympati og interesse, idet begge organisationer deler ambitionen om at skabe en mere bæredygtig verden.

“Electrocomponents’ support vil give kritisk finansiering og komponenter til at udvikle vores fremtidige maskine og opbygge kapaciteten i vores organisation, så vi kan nå ud til mange flere mennesker i nød,” sagde Nav Sawhney, grundlægger af The Washing Machine Project.

"Hos Electrocomponents er vi engagerede i at inspirere til en mere bæredygtig verden gennem uddannelse og innovative løsninger, der forbedrer liv," sagde Lindsley Ruth, Electrocomponents’ CEO. "Derfor har vi valgt The Washing Machine Project Foundation som vores første globale velgørenhedspartner og vil mobilisere vores medarbejdere, kunder og leverandører til at støtte denne fantastiske sag."

Støt The Washing Machine Project gennem donation hér.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
RS Components A/S

Nattergalevej 6
2400 København NV
Danmark
RS Components A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11