23948sdkhjf

Koldpasteurisering giver mejeristen nye muligheder

| Medlemsnyhed | Indrykket af Lyras A/S

Koldpasteurisering fjerner effektivt mikroorganismer i mælk uden opvarmning og uskadeliggør selv de mest hårdføre termoresistente bakterier og sporer.  Samtidig  giver denne teknologi en væsentlig mindre energi- og vandregning.

  • Ønsker I en mere effektiv produktion? 
  • Høje log-reduktioner?  
  • Flere muligheder i produktionen via effektiv styring af bakterier, inklusive termoresistente bakterier?  
  • Og samtidig kortere CIP? 

Ved koldpasteurisering af råmælk får du længere holdbarhed, kortere produktionstid og en mere stabil drift. Behovet for rengøring af systemerne mindskes markant, da intet brænder fast.  
 
Disse fordele gælder ikke kun i skummesalen, men i en bred vifte af mejeriets processer. Om du arbejder med konsummælk, valleprodukter, lactoferin eller en hvilken som helst anden bestanddel fra mælk, optimerer Lyras din proceslinje og sikrer dig højere kvalitet og driftstid.  
 
UV-lys uskadeliggør mikroorganismer 
Lyras’ nyskabende koldpasteuriseringsteknologi er baseret på UV-lys. Det fjerner effektivt mikroorganismer i mælk uden opvarmning og uskadeliggør selv de mest hårdføre termoresistente bakterier og sporer. Processen udnytter de gavnlige virkninger ved en bestemt bølgelængde af UV-lys til at opnå den ønskede reduktion i mikrobiologi. Det betyder langt større kontrol over mikrobiologien i slutproduktet og dermed større forudsigelighed i produktionen.  

Brug en tiendedel energi og en tredjedel vand 
Samtidig med de gavnlige effekter af UV-lys på både produkt og produktion giver denne teknologi mejeriet en væsentlig mindre energi- og vandregning. Koldpasteurisering uden unødvendig opvarmning er dermed også godt for driftsudgifterne. Energiregningen ved pasteurisering skæres ned til en tiendedel. Vandregningen skæres ned til cirka en tredjedel.  

Øget effektivitet og driftstid 
Koldpasteurisering sikrer høj kvalitet, øget drift tid og en simplere proceslinje. 
"Fordi koldpasteurisering foregår uden varme, undgår vi, at partikler brænder fast i systemet. Derved optimeres CIP-rengøringen betragteligt. CIP-behovet kan i det hele taget reduceres med op til 80%, hvilket giver en lang række fordele. Endvidere fungerer UV-lyset selvdesinficerende, hvilket blandt andet resulterer i en kortere CIP-proces og derfor behov for færre kemikalier til rengøringen. Den drastiske forbedring af rengøring giver en betydeligt højere oppetid,” fortæller CEO i Lyras, Rasmus Mortensen. 
 
Koldpasteuriseringsteknologien fra Lyras lever op til selv de strengeste HACCP-procedurer. Den inaktiverer bakterier, svampe og sporer i løbet af den korte behandlings tid på kun 14 sekunder. Maskinen er let at betjene, yderst effektiv og uden de store krav til den øvrige produktions-infrastruktur. Designet er gennemtestet både fysisk og i flere 100- timers simuleringer. Flowet er optimeret ved at minimere kontaktflader, modstand i holdecellen og døde zoner i anlægget. 
 
Øger oppetid 
Koldpasteurisering fra Lyras skaber nye muligheder i selv den mest optimerede produktion. Koldpasteurisering øger oppetiden drastisk og giver dig samtidig muligheder, som du ikke har med varmepasteurisering. Koldpasteuriseringsanlæggene fra Lyras har tilmed en lang række ekstra anvendelsesmuligheder, til fx ESL-mælk, osteproduktion eller forædling af fodervalle.  
 
Vil du høre mere om den prisbelønnede koldpasteurisering fra Lyras? Eller er du interesseret i at prøve den selv?  

Ring +45 2213 5448 eller skriv til os på contact@lyras.dk. 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Lyras A/S

Gugvej 148
9210 Aalborg SØ
Danmark
Lyras A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.094