23948sdkhjf

Dafgårds: Surdejsbrød på 10 minutter

| Medlemsnyhed | Indrykket af Falengreen A/S

Et lækkert og sprødt surdejsbrød gør bare noget ekstra for madoplevelsen. Med surdejsbrød fra Dafgårds kan det lange forarbejde springes over – det tager ikke mere end 10 minutter at hoppe med på surdejsbølgen.

Hos Dafgårds er alt forarbejdet gjort. Hensigten er, at surdejsbrødets gode smag, konsistens og krumme ikke behøver at være en omstændelig proces. Ingen skal snydes for de surdejens smagsmæssige fordele på baggrund af tid. Her fås et lækkert alternativ, der er klar på 10 minutter.

I de professionelle køkkener er der mange situationer, hvor brødet spiller en afgørende rolle. Det være sig som tilbehør til supper, tapas, buffeter, morgenbordet, salater, sandwicher eller lignende. Brødets friskhed og smag kan ofte være forskellen mellem en god og dårlig oplevelse. Af den grund bages surdejsbrødene fra Dafgårds helt fra bunden og kun med de bedste råvarer. Dette indebærer surdej fra boghvede, hvorved der sikres en luftig konsistens og en fyldig smag.

Surdejsbrødene kommer i flere varianter. Surdejsbaguetterne er velegnede som supplement til supper eller tapas, mens surdejsfralla mixen hører sig til i buffeten, på morgenbordet eller som sidekick til salaten. Fælles for dem alle er, at de kan opvarmes direkte fra frost, og når de er færdigbagt, har de fået en gylden skorpe og fremstår luftige og sprøde. 

På den måde kan surdejsbrød godt være på menuen, uden at du behøver stå op klokken fem om morgenen, fordi surdejen skal fodres og gøres klar til dagens serveringer. Dette er muligvis en del af charmen i det private køkken, men i det professionelle køkken er det okay at tænke praktisk og effektivt – vel og mærket uden at gå på kompromis med smag og kvalitet.

Surdejsboom
Surdej er ikke længere et fremmedord, og under coronapandemien er det blot blevet endnu mere udbredt at give sig i kast med surdejsbagning. Det er sågar blevet en helt livsstil for mange. Bagværksentusiaster kan passe og pleje deres surdej, som var det deres kæreste eje.

Hvorfor er surdej blevet så populært? Surdej er en videnskab. Og for mange også en lidenskab. Med den rette vedligeholdelse kan der skabes en surdej i topform, der kan gøre gæren overflødig. I surdejen dannes nemlig naturlige gærceller og mælkesyrebakterier, hvis tilstedeværelse giver mere smag og aroma til brødet samt en mere luftig krumme. Samtidig øges brødets holdbarhed og friskhed, fordi mælkesyrebakterierne indeholder en konserverende effekt.

Ulempen er blot, at surdejen kræver tålmodighed. Rigtig meget tålmodighed. Surdejen skal passes, ’fodres’ og formes over en længere periode. På trods af disse udfordringer er surdejsbrød stadig et oplagt mål for fremtiden i mange storkøkkener, fordi brødet besidder den lækre friskhed. Døgnet rummer dog kun 24 timer, og derfor er der ikke altid plads til den tid og omhu, surdejen kræver.

Ønsket om surdejsbrød kan ofte strande her, men sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Hos Dafgårds er der blevet kræset om brødene. På bare 10 minutter er du med på surdejsbølgen – til gavn for både dig og dine kunder.

Kontakt Q Foods
Det er Q Foods/Falengreen der står for salget af Dafgårds produkter. Så skal Dafgårds brød skabe værdi i dit professionelle køkken, er du mere end velkommen til at kontakte os. Vi står vi klar til at indgå i dialog om mulighederne. 

Kontaktoplysninger finder du her - vi glæder os til at høre fra dig


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Falengreen A/S

Niels Bohrs Vej 45
8660 Skanderborg
Danmark
Falengreen A/S

Send til en kollega

0.065