23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Dansk udviklingsprojekt tager risikostyring af vindmøllepark

FORCE Technology er en del af et nyt dansk udviklingsprojekt med det formål at udvikle en automatiseret løsning til inspektion af vindmøllevinger i drift.

Nedbrud af vindmøllevinger er meget dyre for vindmølleejeren, da reparation af vingerne medfører et produktionstab.

Med en investering på 16,9 millioner kroner fra Innovationsfonden, er målet med det nye udviklingsprojekt at udvikle en automatiseret løsning til inspektion af vindmøllevinger, som kan anvendes uden at skulle fjerne vingerne. En tidlig identificering af skader vil spare vindmølleejerne for store omkostninger på grund af nedlukning.

Udviklingsprojektet er et samarbejde mellem FORCE Technology, Rope Robotics og DTU Wind Energy (DTU) og har til formål at gennemføre ikke-destruktive tests (NDT) og analyser. I udviklingen af NDT-løsningen, vil man udnytte FORCE Technologys ekspertise inden for automatisk ultralydsinspektion og anvende kunstig intelligens (AI) og machine learning (ML) til evaluering af data.

"Dette er et ekstremt vigtigt projekt. Det giver på mange måder mening at opdage skaderne og reparere dem tidligt – ligesom øget levetid og reducerede omkostninger vil gøre vindenergi endnu mere konkurrencedygtig på energimarkedet." -- Steen Arnfred, projektleder / FORCE Technology

Du kan blive meget klogere på projektet lige her

FORCE Technology
Park Allé 345
2605 Brøndby
Brøndby Kommune
Danmark
CVR nummer: DK55117314
P nummer: 1003106341

Send til en kollega

0.046