23948sdkhjf

Undersøgelse af anlæg til afluftning af spædevand

| Medlemsnyhed | Indrykket af Process Engineering A/S

I Trekantområdet bliver en stor del af fjernvarmen og spædevand produceret på Skærbækværket af Ørsted. Læs med her om projektet, hvor Process Engineering har stået for at undersøge alternative anlæg til afluftning af spædevandet.

En stor del af fjernvarmen i Trekantsområdet bliver produceret af Ørsted på Skærbækværket i Skærbæk. Udover fjernvarme produceres også spædevand på Skærbækværket. Spædevand bliver afluftet i et eksisterende aflufteranlæg ved et undertryk på ca. 0,7 bar og ca. 70 grader. Resultatet er afluftet vand med et meget lille iltindhold som tiltag mod korrosion i fjernvarmerørene.

Afluftning af den store mængde spædevand foregår i dag ved opvarmning af vandet med fjernvarme. Ørsted har et røggaskondenseringsanlæg, der eventuelt med fordel ville kunne bidrage til opvarmningen, så fjernvarmeforbruget afluftningsprocessen kunne reduceres. Ørsted ønskede at undersøge en anden teknologi som alternativ til dette.

Process Engineerings rolle i projektet var beregning af CAPEX og OPEX med henblik på identifikation af det mest fordelagtige alternativ.

Processen i projektet
Process Engineering blev hyret som konsulent til at undersøge tre alternativer:

  1. Ombygge det eksisterende afluftningsanlæg moderniseret til automatisk drift.
  2. Benytte en membranteknologi og varme fra røggaskondenseringsanlægget.
  3. Ombygge det eksisterende afluftningsanlæg og benytte varmen fra røggaskondenseringsanlægget sammen med fjernvarme.

Projektet strakte sig over 1 måned med en konsulent fra Process Engineering, der udarbejdede varmebalancer, beregnede alternativernes årlige varme- og elforbrug, havde kontakt til leverandører af rørsystemer, varmevekslere og membrananlæg, samt anlæg til produktion af rent kvælstof.

I samarbejde med kunden blev der afholdt ugentlige koordineringsmøder, hvor der blev gjort status på mellemresultaterne og det videre forløb. Det resulterede i en beregningsrapport og en præsentation med resultater af undersøgelsen af de tre alternativer samt resumé til beslutningstagerne.

Process Engineerings ydelse og omfanget af projektet
Vores ydelse samt omfanget af projektet dækker over:

  • Rapport og præsentation
  • PFD (Process Flow Diagram)
  • Varme- og massebalance
  • CAPEX og OPEX
  • Sammenligning af alternativer

Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Process Engineering A/S

Strevelinsvej 36
7000 Fredericia
Danmark
Process Engineering A/S

Send til en kollega

0.063