23948sdkhjf

Nyt levnedsmiddelrør modsvarer branchens ønsker

| Medlemsnyhed | Indrykket af Damstahl a/s

Damstahl a/s har netop lanceret levnedsmiddelrøret Super Dairy H3. Røret lukker et hul i sortimentet og giver et nyt samspil mellem pris og kvalitet.

Ambitionerne var i top, da Damstahl udviklede Super Dairy-serien af levnedsmiddelrør og fittings. Det første rør i serien var af typen H4/H3, hvilket modsvarer en ruhedsværdi (Ra) på maks. 0,4 og 0,8 på henholdsvis den indvendige overflade og i svejsezonen. Tanken var at udvikle verdens bedste levnedsmiddelrør, men projektet var et stykke af vejen skudt lidt over målet i forhold til levnedsmiddelbranchen.

- Røret vandt ikke den forventede udbredelse i levnedsmiddelbranchen, men til gengæld fik røret en kæmpe succes i den farmaceutiske industri. Vi vil fortsat kunne levere rør i henhold til (Ra) 0,4 / 0,8 siger Carsten Johnsen, Sales Manager for rør og fittings hos Damstahl a/s.

Ra-værdi på maks. 0,8
Erfaringen har fået Damstahl til at udvikle Super Dairy H3, der har en Ra-værdi på maks. 0,8 på både den indvendige overflade og i svejsezonen. Det modsvarer perfekt de tilhørende fittings, der på den indvendige overflade har nøjagtig samme Ra-værdi.

- H3 er et trin op i forhold til branchestandarden efter EN 10357, der har Ra-værdier på 0,8 og 1,6 på henholdsvis overflade og i svejsezonen. Men prismæssigt er det samtidig et trin ned i forhold til H4/H3-røret, siger Carsten Johnsen.

En investering der sikrer driften
Ruhedsværdierne er afgørende i kampen mod korrosionsangreb og bakterievækst. Hvis en mejeriproduktion angribes af bakterievækst, er det kostbart at udbedre.

- Prisforskellen fra vores standard-levnedsmiddelrør til Super Dairy H3 er på et niveau, hvor det er værd at inddrage risikoen for bakterievækst i anlægget. Vores standard-levnedsmiddelrør lever naturligvis fuldt op til branchens hygiejnekrav, men med H3 kan man sikre produktionen endnu bedre, siger Carsten Johnsen.

Godt kendskab til levnedsmiddelbranchen
Carsten Johnsen har solgt rustfrit stål for Damstahl i snart 20 år. Han har et indgående kendskab til levnedsmiddelbranchen, og han ved, hvor afgørende et hygiejnisk procesmiljø er – men også hvor meget konkurrencen sætter et naturligt loft over anlægs- og driftsudgifter.

- Som sælger er min fornemste opgave at finde det rette produkt til den rette pris. Det nye rør er helt sikkert i et prisleje og en hygiejneklasse, der er efterspurgt, siger Carsten Johnsen, der ser frem til at kunne tilbyde kunderne denne ekstra mulighed.

Super Dairy H3 fås i kvaliteterne 1.4301 og 1.4404 i dimensioner fra 25 til 101,6 mm og leveres som bejdsede eller slebne.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Damstahl a/s

Danmarksvej 28
8660 Skanderborg
Danmark
Damstahl a/s

Send til en kollega

0.063